Хората са в състояние да направят невероятни глупости, за да

...
Хората са в състояние да направят невероятни глупости, за да
Коментари Харесай

Най-нелепите диети – детски пюрета и зелева супа

Хората са в положение да създадат невероятни нелепости, с цел да изгубят омразните непотребни килограми. Някои от диетите, целящи бързо вталяване, са глупави и даже рискови за здравето.

Една от тези диети е тази на Хорас Флечър, който измислил диетата, основана върху непрекъснато дъвчене на храната. Методът изисква 100 предъвквания на всяко парче.

Диетата на каменния век е на правилото, че би трябвало да се употребяват единствено артикули, които са употребявали пещерните хора. При съблюдаване на тази диета човек получава недостиг на скъпи субстанции, които се съдържат в млякото и зърнените храни, тъй като е позволено да се яде единствено месо на диви животни, ядки, плодове и зеленчуци.

Сред най-безумните диети е основаната на детски пюрета. Според нея е най-добре да се хапва това, което е предопределено за децата. Препоръчва се да се употребяват дребни порции пасирана храна четиринадесет пъти на ден.

 Най-нелепите диети – детски пюрета и зелева чорба

Един от минусите на тази диета е незадоволителната консумация на белтъчини, което води до понижаване на мускулната маса и може да забави обмяната на веществата.

Диетата, наречена Майстор на Пречистването, била създадена от Стенли Барус, който написал книга с името на диетата. Последователи на този принцип на намаляване станали доста холивудски звезди.

Тази диета е фамозна също по този начин като лимонадена диета или диетата на основа на кленовия сироп. Тя се състои в това в продължение на четиридесет дни да консумирате единствено и само примес от лимонен сок, кленов сироп, кайенски пикантен пипер и вода.

Според експертите тази диета е напряко убийствена, защото води до загуба на мускулна маса, внезапно понижава равнището на кръвната захар, води до недостиг на витамини и до други неприятни последствия.

Популярната диета на основата на зелева чорба също не е от най-полезните за организма. Идеята е да изяждате по няколко чинии зелева чорба на ден в продължение на една седмица.

Тази диета обаче крие рискове за здравето ви, защото изключвате по едно и също време няколко групи храни, което води до недостиг на витамини и минерални субстанции и в последна сметка се отразява зле на здравето ви и на външния ви тип.

Диетата, учредена на сладки, била основана от лекар Сенфърд Сийгъл. Идеята е да залъгвате глада, като при всеки припадък на апетит се тъпчете със специфични сладки. Тази диета не разрешава други храни, а също по този начин и каквото и да е физическо изпитание, защото калориите, които поемате, ще ви стигат само за сдъвкването на няколкото бисквитки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР