Хората са стотици пъти по-опасни от естествените хищници като голямата

...
Хората са стотици пъти по-опасни от естествените хищници като голямата
Коментари Харесай

Хората са стотици пъти по-опасни от акулите

Хората са стотици пъти по-опасни от естествените хищници като огромната бяла акула. Това демонстрира изследване, оповестено в в профилираният уебсайт Communications Biology.

В проучването се споделя, че ние използваме към една трета от всички диви животни за храна, медикаменти или за домашни любимци, като съвсем половината от тях са изложени на риск от изгубване. Учените предизвестяват за дълбоки последствия за цели екосистеми.

Изследователите са анализирали данни за съвсем 50 000 разнообразни диви бозайници, птици, влечуги, земноводни и риби, които хората употребяват за храна, медикаменти или облекло. В изследването влизат и тези, които индивидът взима от дивата природа за търговия с домашни любимци.

Те откриват, че използваме или търгуваме с 14 663 типа - към една трета от всички гръбначни животни - и водим до изгубването на 39% от тях. А нашето влияние е до 300 пъти по-голямо от това на най-големите хищници като огромната бяла акула, лъва или тигъра.

Човечеството в този момент оказва по-голямо въздействие върху другите животни на планетата, в сравнение с когато и да било в историята. Навлизаме в антропоцена - интервала, през който човешката активност оказва преобладаващо въздействие върху климата и околната среда.

Опитомените животни към този момент съставляват по-голямата част от животинските типове на сушата, като оформят естествения свят. осведоми bTV. Изследователите предизвестяват, че продължаващата свръхексплоатация на дивите животни ще има „ дълбоки последствия за биоразнообразието и действието на екосистемите “. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР