Хората са станали по-взискателни при покупка на жилище Хората са

...
Хората са станали по-взискателни при покупка на жилище Хората са
Коментари Харесай

Хората са станали по-взискателни при покупка на имоти

Хората са станали по-взискателни при покупка на жилище Хората са станали доста по-взискателни във връзка с качеството и местоположението при покупка на недвижими парцели. Според Националното съдружие " Недвижими парцели " хората, които търсят жилища и земя за вложение, се осведомят доста по-добре за положението на пазара. От сдружението дадоха образци за подвеждащи клиентите практики от продавачи и брокери.

Жилищата в България още веднъж нарастват

Според Националното съдружие " Недвижими парцели " хората са осведомени все по-добре за пазара и неговото положение. Въпреки това, измамите не понижават. Подвеждани са освен търсещите жилища, само че и тези, които влагат в жилища за даването им по-късно чартърен.

От сдружението описаха за неприятните практики в сферата. По тематиката за подправените разгласи, те дадоха образци с дребни компании, които оферират огромен брой разгласи, както и идентични фотоси, приложени към разнообразни жилища.

Договорена е най-голямата договорка за неподвижен парцел в България

Разпространено е и взимането на депозити за несъществуващи парцели. Заместник-председателят на сдружението Добромир Ганев даде съответен образец: " Млади хора, доверчиви, избират брокер. Брокерът получава депозит за парцел, в който живее мениджърът на компанията. Те въобще нямат желание да го дават чартърен, а по-лошото е, че нямат желание да върнат тези пари. Не са получили никаква квитанция и не са изискали такава квитанция ".

Ръст от 24% на новото строителство регистрират брокери

Александър Бочев от сдружението изясни, че най-лошият вид за продавач е да разпореди поръчка на даден брокер, а той, откакто получи изключителните права, да ограничи евентуалните купувачи.  На процедура се стига до злоупотреби с договорите с изключителни права. " Ако подписваме контракти, което е добре, тъй като по този метод са обезпечени правата на потребителите и могат да изискват от брокера, с който подписват подобен контракт, да бъдат наясно какво тъкмо би трябвало да включва като клаузи този контракт и какъв маркетинг проект да изискат от този брокер, по какъв начин ще бъде маркетиран този парцел. Защото в случай че брокерът единствено афишира парцела в порталните уеб сайтове, това и всеки продавач може да си го направи ", разяснява Бочев.

Експерти предвиждат повишаване на жилищата

От сдружението допълниха, че все пак, предлагат на хората да употребяват услугите на брокери, тъй като другояче рискът от измами е по-голям.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР