Хората са слушали по-малко стрийминг музика в периодите на блокиране

...
Хората са слушали по-малко стрийминг музика в периодите на блокиране
Коментари Харесай

Неочакван спад на стрийминг музиката при локдаун


Хората са слушали по-малко стрийминг музика в интервалите на блокиране поради пандемията
(снимка: CC0 Public Domain)

Би било разумно пандемията да е трансформирала метода, по който хората употребяват медийно наличие, само че изненадващо откривателите откриха, че онлайн стрийминг на музика е намалял по време на така наречен локдаун интервали.

Проучването с непредвидени резултати е извършено от откриватели от Университета Карнеги Мелън (CMU), Корейския институт за усъвършенствани науки и технологии (KAIST) и Градския университет в Ню Йорк, заяви.

„ Нашата работа е първата, която мери въздействието на Covid-19 върху потреблението на цифровия стрийминг в световен мащаб ”, споделя Рахул Теланг, професор по осведомителни системи в колежа Хайнц на CMU, който е съавтор на проучването.

„ Имаше очакване, че онлайн медийните платформи ще се възползват от рестриктивните мерки, въведени по време на пандемията, само че това не се случи – частично тъй като този тип ползване на музика не е независимо развлечение, а добавя други действия, които са намалели по време на локдауните, да вземем за пример пътуването до работното място ”.

Заради взрива на Covid мнозина чакаха, че търсенето на услуги за ще се усили, защото доста хора бяха принудени да стоят у дома и да работят отдалечено, прекарвайки повече време онлайн.
още по тематиката
Освен това, защото театрите и концертите онлайн бяха затворени, се очакваше потребителите да имат по-голяма податливост да слушат музика вкъщи. Но изследването не оправдава тези упования.

За да отчетат растежа и сезонността на търсенето на стрийминг излъчвания, откривателите са сравнили седмичните данни с тези на аналогичните седмици от предходните година за всяка от общо 60 оценени страни и за интервали от 52 седмици – от 1 юни 2018 до 30 май 2019 и от 31 май 2019 до 28 май 2020.

В повече от две трети от изследваните страни, наложили, размерът на музикалния стрийминг е намалял „ доста ” след влизането в действие на блокировките.

Средно потреблението на аудио музика е намаляло с 12,5% след оповестяване на пандемията на Световната здравна организация (СЗО) на 11 март 2020 година, твърди изследването.

Интересен акцент е, че вследствие на наклонността по време на пандемията услугата Spotify е изгубила 692 милиона евро доходи през първите три тримесечия на 2020 година

Намаляването на времето за пътешестване на служащите значително корелира с намаляването на. То демонстрира още, че лимитираното придвижване способства за свиването на музикалния стрийминг.

Всъщност в страните с по-голямо понижаване на подвижността и времето за пътешестване се следи по-значително понижаване на поточното слушане на музика, виждат откривателите.

Като фактор, който би могъл да има отношение към намаляването на стрийминга на музика, се сочи и това, че доста хора останаха без работа, надлежно без приходи, и прекратиха абонаментите за услуги, които не са им жизненоважни.

За сметка на това е повишено слушането на музика под формата на гледане на видео в онлайн. Това са видео-платформи, които „ изискват повече внимание и те не съставляват допълващи действия ”, изясняват учените.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР