Хората са съгласни, че е опасно да се взират в

...
Хората са съгласни, че е опасно да се взират в
Коментари Харесай

Японски град забрани пешеходци да ползват смартфони

Хората са съгласни, че е рисково да се взират в екрана до момента в който вървят

Ползването на смарт телефони, до момента в който вървим, е рисково, считат управляващите и хората в японски град
(снимка: CC0 Public Domain)

За първи път в света на пешеходци бе неразрешено със закон да употребяват мобилни телефони на улицата, парка и даже на тротоара. Това се случи в японския град Ямато, ситуиран покрай столицата Токио.

На локалната жп гара се появиха специфични указания по силата на новия закон. На плакатите се оповестява, че на пешеходците е неразрешено да гледат екрана на мобилен телефон, когато се разхождат по улица, тротоар, в парк или друго публично място.
още по тематиката
Инструкциите са съпроводени и от гласови предизвестия: „ Използването на смарт телефони по време на вървене е неразрешено. Моля, използвайте вашия смарт телефон след прекъсване ”.

Законът беше подсилен от огромен брой жители, както възрастни, по този начин и младежи. В града с население от 240 хиляди души доста малко хора са дали своят вот срещу „ нововъведението ”.

Според Агенция Франс Прес, наказване за нарушаване на този закон към момента не е планувано. Жителите, интервюирани от кореспонденти на организацията, са съгласни, че е рисково да се разхождат вглъбени в смарт телефона.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР