Хората са притеснени от това дали няма да останат на

...
Хората са притеснени от това дали няма да останат на
Коментари Харесай

Лидерът на ПП Изправи се България Мая Манолова представи петте стъпки от „спасителния план“ на формацията ...

„ Хората са обезпокоени от това дали няма да останат на мрачно и на студено “ – сподели още тя.

„ Спасителният проект “ на Политическа партия Изправи се България планува да даде опция на страната да поеме удара от рецесията. Цел е да бъдат предпазени най-уязвимите, а точно хората с ниски приходи. Един от главните цели в проекта е слагане на таван на цените на бензина и дизела с лев надолу от актуалните – до 2.50 лева за литър. „ Твърдим, че грабежът от хората възлиза на 3,5 милиарда годишно, поради това спекулативно завишение от 1 лева за бензина “ – бе безапелационна Мая Манолова. „ Всеки 10 ст. върху цената на бензина и дизела, прибавят по 1% към инфлацията ивлекат след себе с поскъпвания и на храни и артикули от първа нужда “.

От партията предизвестяват институциите и монополистите, че хората не са в положение да заплащат повишените с 60% сметки за ток, вода, газ, дърва за огрев и други Кампанията „ Не плащай “ е наложителна мярка държаната да поеме цялото нарастване и при положение, че след 2 октомври това не се случи, от партията са безапелационни, че ще подхващат ефикасни дейности и гражданско непокорство. „ Ние сме подготвени в идващия парламент да внесем план на решение, с което страната да поеме цялото нарастване “ сподели Манолова пред медиите и добави „ Замразяване на равнищата на битовите сметки в този момент е в услуга на монополистите. Получаваме сигнали, че компаниите монополисти прибират нелегално лихви, което е още една причина да призовем „ не плащайте несправедливи отговорности “.

Темата за приходите също е измежду главните цели на Политическа партия Изправи се България. Размерът на пенсиите и измамата от Четворната коалиция на три пъти през годината, че ще бъдат заслужено увеличени доведоха до действително нарастване от единствено 8%. Решението на партията на Манолова е преизчисляване на пенсиите на база застрахователен приход от 2021 година Така ще бъда нараснали пенсиите на всички, „ като ще е заслужено тези, които най-отдавна са се пенсионирали действително да могат да получат най-голямо нарастване “.

Като идната значима задача в избавителния проект на партията се слагат фрапантно нарасналите цени на главните групи хранителни артикули, като се планува въвеждане на таван на 8 хранителни продукта, основни за хората от дребната потребителска кошница.

Манолова акцентира, че с екипа на политическата групировка са създали като пети приоритет така наречен „ стоп на дълговото иго “. „ Готови сме с нашите оферти – закон за колекторите, за бързите заеми, за свръхправомощията на банките, за частните правосъдни реализатори. Готови сме и със Закона за частния банкрут, който още като омбудсман внесох през 2019 година и в този момент още веднъж ще настояваме той да бъде признат. “ – сподели Манолова във Варна.

Предвид позитивния тренд в социологическите изследвания от последните дни, Манолова изрази убеденост, че на идните избори хората ще гласоподават потребно, потребно за тях самите. Политическа партия Изправи се България дружно с майките от Системата ни убива са потвърдили във времето, че са бойци и отстояват идеите си до дъно.

Днес Мая Манолова и от Изправи се България бяха в Суворово, Провадия, Белослав Девня и Варна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР