Хората са платили с 10,7 на сто повече за шоколади,

...
Хората са платили с 10,7 на сто повече за шоколади,
Коментари Харесай

Св. Валентин удря още повече джоба заради инфлацията

Хората са платили с 10,7 на 100 повече за шоколади, в сравнение с предходната година поради по-високите цени
Денят на Св. Валентин ще наподобява друго тази година след рекордната инфлация, която внезапно увеличи цените на всичко - от цветята до шоколада и вечерята в ресторант. Това оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Сътресенията по веригите за доставки и съветската инвазия в Украйна са довели до това, че британците са платили с рекордните 16,7% повече за хранителни артикули през четирите седмици до 22 януари по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данни на компанията за пазарни изследвания " Кантар " (Kantar).

В резултат, сантименталните вечери на открито ще костват повече и заведенията за хранене са трансформирали офертите си, с цел да привлекат клиенти, които са обезпокоени за разноските, които ще създадат.

Миналата година английската верига " ПицаЕкспрес " (PizzaExpress) е предложила цялостно тристепенно меню с " просеко, коктейл с малина и мимоза, хлебчета във формата на сърца и главно като нашата " Падана " с кремообразно козе сирене и сладостен карамелизиран лук ".

В рекламата за менюто, което коства 23,95 английски лири (29 долара) на човек, се пита: " Ще разсъни ли желанието ви тройно соленият карамелен чийзкейк? ".

Тази година " ПицаЕкспрес " популяризира не толкоз впечатляващия " любовен пакет " от предястие и " класическа " пица за 15 английски лири.

Според последните данни на Британската статистическа работа храненето в ресторант през декември е коствало с 9,4 на 100 повече, в сравнение с предходната година.

Други разноски, свързани с сантименталната вечеря за двама - от цветя и билети за кино до таксита и детегледачки - също са се повишили. Хората са платили с 10,7 на 100 повече за шоколади, в сравнение с предходната година, защото компании като " Монделийз " (Mondelez), " Нестле " (Nestle) и " Линд " (Lindt) са повишили цените.

Супермаркетите в страната се стремят да натрупат облага и затова са запазили без смяна цените за предложенията си за менюта за Св. Валентин с вярата да привлекат клиенти от заведенията за хранене.

Веригата " Морисънс " (Morrisons) продава за 15 английски лири пакет от предястие, главно, две гарнитури, напитка и десерт. Всички, сдобили се с подобен пакет, ще получат 1 английска лира отстъпка за 10 свежи червени рози от 11 февруари, разгласи търговецът на дребно. Цената на цветята е повишена с 6,2 на 100 във Англия през декември.

" Теско " (Tesco), чийто основен изпълнителен шеф съобщи наскоро, че потребителите се отхвърлят от храненето отвън къщи, е понижил цената на вечеря за двама за Св. Валентин до 12 английски лири, което е спад по отношение на 15 лири предходната година - за главно ядене, гарнитура, десерт и пиво.

" Сейнсбърис " (Sainsbury`s) е сключил съглашение с " Юбър Ийтс " (UberEats), с цел да предложи на цена от 15 английски лири " ексклузивен пакет " с тристепенно меню, питиета и дарове с безвъзмездна доставка в елементи от Източен Лондон.

" Това е опция за супермаркетите да продават свои премиум артикули на хора, които нормално не ги купуват ", сподели Крис Бекет, началник на подразделението за изследване на капитала в капиталовата компания " Килтър чевиът " (Quilter Cheviot). " Това може да докара до повторни покупки в бъдеще ".

Дори по-богатите клиенти ще би трябвало да заплащат повече за вечеря тази година.

Лондонският ресторант " Риц " (Ritz), който е отличен със звезди " Мишлен ", се хвали със " спиращи дъха интериори, ефектни гирляндови полилеи и сантиментални блещукащи светлини, отразяващи се в огледални панели ". Той е поставил цена от 395 английски лири на човек за четиристепенно меню за Св. Валентин, което е покачване по отношение на 325 английски лири предходната година.

На други места в Европа също се постанова сходна наклонност.

Луксозният хотел " Бристол " (Bristol) в Париж предлага за 2190 евро (2338 долара) " съблазнителна оферта ", която включва стая за една нощувка, късно овакантяване, " гастрономическа вечеря за двама ", шоколад и бутилка шампанско. Миналата година сходно преживяване е коствало 1090 евро.

" Риц " и " Бристол " не разясниха новината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР