Хората са най-важния ресурс за дигитализацията, те са в основата

...
Хората са най-важния ресурс за дигитализацията, те са в основата
Коментари Харесай

Глад за 750 хил. IT-специалисти в ЕС до няма и 3 години

„ Хората са най-важния запас за дигитализацията, те са в основата на нововъведенията. Тенденциите демонстрират обаче, че при сегашния ритъм на развиване на цифровата стопанска система, през 2020 година ще има дефицит от 750 000 ИКТ експерти. Това е предизвикателство, което би трябвало да адресираме неотложно посредством образования и преквалификации. “, съобщи българският евродепутат Ева Майдел по време на „ Европейската бизнес среща “, конгрес на високо ниво обсъждащ сегашното и бъдещето на стопанската система на Европа.

„ Седем технологии имат максимален принос за цифровата гражданска война - това са изкуственият разсъдък, самостоятелните транспортни средства, огромни данни, 3D-принтиране, интернет на нещата, роботика и дронове и обществените мрежи. Има обаче проблем в комуникирането по какъв начин тъкмо тези технологии улесняват живота ни, което основава предпоставки за всяване на боязън, че роботите да вземем за пример ще ни завладяват “, разяснява Майдел по време на спорен панел за провокациите пред цифровата промишленост.

Сред специфичните посетители на срещата на високо ниво бяха ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, заместник-председателят на Еврокомисията Франс Тимерманс, еврокомисарите Катайнен, Домбровскис, Малмстрьом, Московици, както и министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР