Хората са готови за промяна, Европа трябва да ги поведе.

...
Хората са готови за промяна, Европа трябва да ги поведе.
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Корумпираните ще останат без европари


Хората са подготвени за смяна, Европа би трябвало да ги поведе. Планетата ни е уязвима, по тази причина би трябвало да променим метода, по който поддържаме връзка и се държим в обществото. Това обръщение насочи в първата си тирада пред Европейския парламент ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

Тя стартира речта си, обръщайки особено внимание на уязвимостта на планетата, която виждаме с всеки минал ден – топенето на ледовете, изгарянето на горите и в този момент – световната пандемия, трансформирала метода, по който поддържаме връзка и се държим в обществото.

„ Вирусът сподели какъв брой уязвима е нашата общественост на полезности и какъв брой бързо това може да се трансформира в международен въпрос и даже за нас, в Европейски Съюз. Но хората са подготвени за смяна. И това е моментът Европа да поведе по пътя към излизане от тази накърнимост “, сподели ръководителят на Европейска комисия.

Фон дер Лайен показа и своята визия за икономическото възобновяване на Европа. Тя бе безапелационна, че европейските помощи ще бъдат обвързани с равнището на демокрацията и върховенството на закона в страните-членки.

В първата си тирада за положението на съюза тя остави тази противоречива тематика за заключителната част, където сподели: " Комисията отдава най-високо значение на върховенството на закона. Затова ще защитим парите от бюджета по програмата Следващо потомство Европейски Съюз (750 милиарда евро - бел. ред) против всевъзможни измами, корупция и спор на ползи. Това не предстои на договаряния. "

Миналият месец ни подсети какъв брой сме уязвими - наш дълг е да пазим правовата страна и да поддържаме честността на европейските институции, без значение дали става дума за закони... или продажба на паспорт. Европейските полезности не са за обмен, сподели още тя.

Преди края на месеца комисията ще излезе с отчета си за правовата страна - ранно средство за разкриване на проблеми, което да е насочна точка за всички членки, " с цел да няма оттегляне от общите правила ", сподели Фон дер Лайен.

Този отчет се чака на 23 септември. Той ще покаже положението на върховенството на закона във всички страни и ще бъде продължение на Механизма за съдействие и инспекция, посредством който досега се упражняваше наблюдаване единствено над България и Румъния. За първи път наблюдението ще се съчетае с финансови наказания за страните, които редовно демонстрират пренебрежение към базовите правила на Европейски Съюз.

" В последните няколко месеца духът на съюза беше подложен пред тежко тестване. Изразявам респект към тези, които спасяваха човешки животи през последните месеци ". С това стартира речта си председателката на Европейска комисия.

Тя добави, че сме станали очевидци на крехкостта на нашата цивилизация. " Един вирус предизвика нашите полезности върху нашия модел, който слага акцент на благосъстоянието, вместо на благосъстоянието. Видяхме какъв брой е уязвима нашата система и нашите полезности ". " Хората са подготвени за смяна и да тръгнат напред. Сега е време Европа да тръгне напред ".

Днес ни се отдава опция да изпълним смяната в своя воля, да подготвим общността си за утрешния свят, а не за за следствията от вчерашния ".

" Несигурността, която породи пандемията, е към момента тук. Трябва да се озовем на помощ на тези, които имат потребност от нас. Нашата пазарна стопанска система е хуманна и ни пази от рисковете за здравето и от нещастията, които сполетяват хората. Създадохме специфични коридори за продан на артикули ", сподели още тя. По думите ѝ всяка страна работи, нежалейки старания да отбрани жителите си.

" Създадохме специфични коридори за продан на артикули, Европа върна жителите си по страните им. Постигнахме това, без Европейска комисия да разполага със специфични пълномощия ".

„ Нужен е да създадем обединен европейски здравен съюз. За да се трансформира в действителност предлагам увеличение на бюджетната обезпеченост. Ще предложим да се дадат повече пълномощия на Европейската организация по медикаментите и ще изградим европейска организация за напреднали научни проучвания в региона на биологията и медицината ", добави председателката на Европейска комисия.

Фон дер Лайен се разгласи за европейска минимална заплата.

" Европа е решена да употребява този преход, с цел да изградим света, в който живеем. Когато се разви рецесията някои избраха изолацията, а Европа протегна ръка ", сподели още тя.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР