Хората са единствените бозайници, които продължават да пият мляко и

...
Хората са единствените бозайници, които продължават да пият мляко и
Коментари Харесай

Прясното мляко - да пием или не

Хората са единствените бозайници, които не престават да пият мляко и откакто са пораснали. Този факт е добре прочут, въпреки да няма неоспорими данни за това оказва помощ или ни вреди потреблението на прясно мляко.

Дали обаче то в действителност оказва помощ да имаме по-здрави кости? Впечатляващ опит с 77 хиляди индивида е на път да даде отговора.
 Снимка 372325

Той стартира през 1997 година, когато учени от Харвард вземат решение да следят в продължение на 10 години медицински сестри, като някои от тях съвсем не пиели прясно мляко, до момента в който други пиели най-малко по две чаши на седмица. Оказало се, че претърпелите счупвания на крака или тазови кости не могат да бъдат изолирани изрично от едната или от другата група.
 Снимка 386592

Изследването е повторено с 330 хиляди мъже, също от сферата на медицината. Резултатите са същите - хората, които пият мляко, също толкоз постоянно претърпяват фрактури, колкото и тези, които се лимитират от него. В последна сметка митът за потреблението на мляко за здрави кости се оказва тъкмо това - мит.

И въпреки всичко, учените поучават да продължим да пием мляко, в случай че то ни е подхожда и не страдаме от лактозна нетърпимост да вземем за пример. А за здрави кости да наблегнем на витамин D и задоволително физическа интензивност.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР