Хората с високо мнение за себе си са склонни да

...
Хората с високо мнение за себе си са склонни да
Коментари Харесай

Близкото приятелство увеличава самочувствието

Хората с високо мнение за себе си са склонни да се сприятеляват мощно, като връзката е двупосочна, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Учени от университета на Остин в Тексас изследваха доколко връзките с другите въздействат върху мнението ни за себе си и противоположното. Оказа се, че те взаимно се ускоряват.

Изводът е от разбор на 52 проучвания на тематика самочувствие и другарство, обхванали повече от 47 000 мъже и дами. Те са осъществени от 1992 година до 2016 година в доста страни, в това число и Съединени американски щати.

И за дамите, и за мъжете от всички възрасти, мощната обществена поддръжка и приемане подхожда и на огромна самокритика и противоположното.

Противоположното също е правилно - ниското самочувствие пречи на способността да бъдат основани мощни обществени връзки. А нездравите другарства подкопават самочувствието.

Цикълът може да се корени още в детството и метода, по който родителите възпитават децата си. Когато те ги учат на самоуважение, им оказват помощ да основат положителни другари след време. Тези другарства от своя страна ускоряват самочувствието на децата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР