Хората с високо кръвно налягане, на които им е предписан

...
Хората с високо кръвно налягане, на които им е предписан
Коментари Харесай

Проучване предупреждава за риск от употреба на парацетамол при високо кръвно налягане

Хората с високо кръвно налягане, на които им е постановен парацетамол, може да се изложат на по-висок риск от инфаркт и инсулт, сочи ново изследване, представено от Би Би Си.

Лекарите би трябвало да мислят за рисковете и изгодите за пациентите, които одобряват лекарството в продължение на доста месеци, показват откривателите от Единбургския университет. Приемът на парацетамол при главоболие и тресчица е безвреден, акцентират учените.

Други специалисти декларират, че е нужно проучване на повече хора за по-дълъг интервал, с цел да бъдат доказани разкритията. Парацетамолът се употребява в целия свят като „ бързо лекарство “ за болки, само че се предписва и при хронични болки, макар дребното доказателства за изгодите при дълготрайната му приложимост, отбелязва Би Би Си.

През 2018 година на половин милион души – един от всеки 10, в Шотландия е бил постановен парацетамол. Проучването е проследило 110 доброволци, две трети от които са вземали медикаменти за високо кръвно налягане, оповестява БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР