Хората с увреждания са най-уязвимата група в българското общество и

...
Хората с увреждания са най-уязвимата група в българското общество и
Коментари Харесай

Републикански център: Да не забравяме хората с увреждания във времена на криза

Хората с увреждания са най-уязвимата група в българското общество и те не трябва да бъдат забравяни във времена на рецесия. Именно когато страната влезе в „ рисков режим “, тогава е най-лесно да забравим за хората, които постоянно се оказват в периферията на обществото. Това се споделя в публикувана до медиите позиция на гражданската организация „ Републикански център “.

„ В изискванията на тежката рецесия, в която се намираме, следва да бъдат приветствани напъните на институциите да защитят българските жители. Същевременно е значимо да се подчертае, че е належащо ограниченията, които се взимат, да регистрират и обстоятелството, че в българското общество има доста хора с увреждания, които имат потребност от поддръжка. Например, не следва да се лимитира напредването на асистенти на хора с увреждания, тъй като тяхната работа прави живота на самите хора с увреждания вероятен “, съобщи Петър Кичашки, ръководител на „ Републикански център “.

От организацията напомнят, че огромна част от хората с увреждания са по-предразположени от заразяване с ковид, защото не дребна част от тях имат съпътстващи болести и положения, които ги вършат уязвими при положение на разболяване с рисковия вирус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР