Хората с увреждания могат да останат без лична помощ от

...
Хората с увреждания могат да останат без лична помощ от
Коментари Харесай

Част от хората с увреждания могат да останат без лична помощ

Хората с увреждания могат да останат без персонална помощ от началото на идната година. За да не стане това, до края на тази, всички искащи ще би трябвало да подадат заявление за включване в програмата по Закона за персоналната помощ, съобщи NOVA.

От две години, единият от близнаците на Камелия Михайлова е с диагноза епилепсия. Момченцето получавало по 20 пристъпа на денонощие и тя би трябвало да бъде неразделно до него. Майката към този момент е подала документи, идната година още веднъж да бъде персонален помощник на своя наследник.

До края на годината хората с увреждания могат да подадат заявление, че желаят да имат персонален помощник по Закона за персоналната помощ в дирекциите „ Социално подкрепяне ” по сегашен адрес. Само в област Монтана 690 души към този момент са подали заявление да имат персонален помощник.

„ Има възможност някои от тях да останат и без помощник, според от това по кое време са подали заявките. Затова моля още в този момент тези хора с увреждания да побързат и подадат по сегашен адрес документ “, съобщи Георги Цеков, шеф на дирекция „ Социално подкрепяне ” в Монтана. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР