Хората с приятни спомени от детството, особено от обичайните взаимоотношения

...
Хората с приятни спомени от детството, особено от обичайните взаимоотношения
Коментари Харесай

Щастливите спомени с родителите са предпоставка за доброто здраве по-късно

Хората с приятни мемоари от детството, изключително от нормалните взаимоотношения с родителите, са по-слабо предразположени към меланхолия и хронични болести като възрастни, сочат резултатите от изследване оповестени в списанието „ Health Psychology ".
„ Ние открихме, че положителните мемоари наподобява имат положителен резултат върху здравето и благополучието, евентуално посредством методите, по които понижават напрежението или ни оказват помощ да вършим здравословни избори в живота. ", споделя водещият създател на изследването Уилям Чопик от Мичиганския държавен университет, предава bulgarian.cri.cn.
Учените употребявали данни от над 22 000 участника в две изследвания. Първото следвало възрастни в средата на 40-те години в продължение на 18 години, а второто над 50-годишни в границите на 6 години.
Анкетите включвали въпроси за привързаността към родителите, цялостното здравословно положение, хронични болести и признаци на меланхолия. Участниците в двете групи, които съобщавали, че помнят по-високи равнища на обвързаност към майките в ранното детство били в по-добро здраве и по-малко депресивни признаци по-късно в живота. Тези, които отбелязали по-голяма поддръжка от страна на бащите им също били с по-малко депресивни признаци, отбелязва Чопик.
Въпреки това екипът му разкрил, че участниците с положителни мемоари от детството били с по-малко хронични болести при първото изследване от 7 100 души, само че не и при второто от 15 200, което прави резултатите не толкоз ясни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР