Хората с по-високи нива на еритритол в кръвта са изложени

...
Хората с по-високи нива на еритритол в кръвта са изложени
Коментари Харесай

Популярен заместител на захарта повишава риска от инфаркти и инсулти

Хората с по-високи равнища на еритритол в кръвта са изложени на нараснал риск от инфаркт, инсулт или гибел. До този извод са стигнали откриватели, в това число и от клиниката в Кливланд в Съединени американски щати, които са изследвали над 4000 души в Съединени американски щати и Европа.

Изследване, оповестено неотдавна в списанието Nature Medicine, са изучили резултатите от прибавянето на еритритол към съответна проба кръв или към изолирани тромбоцити и е открило, че еритритолът улеснява тяхното активиране и формиране на съсиреци.

„ Популярността на подсладители като еритритол бързо набъбна през последните години, само че са нужни повече проучвания за техните дълготрайни резултати “, споделя създателят на проучването Стенли Хейзън.

„ Сърдечно-съдовите болести се натрупват с времето и сърдечните болести са водещата причина за гибел в международен мащаб. Трябва да сме сигурни, че храните, които ядем, не са скрити източници “, отбелязва той.

* Еритритолът е захарен алкохол, който се намира в дребни количества в доста типове плодове и зеленчуци. По този метод човек може...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР