Хората с патологични личностни черти – като импулсивност и невротизъм

...
Хората с патологични личностни черти – като импулсивност и невротизъм
Коментари Харесай

Ттова са тъмните черти на характера, които ни привличат

Хората с патологични личностни черти – като импулсивност и невротизъм – имат повече шанс в любовта, откри ново проучване. Хората с избрани „ тъмни “ черти постоянно имат повече сътрудници и повече деца, написа obekti.bg, базирайки се на PsyBlog.
Заключенията са направени въз основата на изследване, обхаващащо 1000 хетеросексуални мъже и дами и необятен набор от личностни черти.

Учените са разкрили някои удивителни разлики сред мъжете и дамите в проучването.

Мъжете с обсесивно-компулсивни черти били склонни да имат повече сътрудници от техните по-малко компулсивни съперници.

Междувременно, измежду дамите, се оказва, че тези, които имат високо ниво на невротизъм, е с 34 % по-вероятно да имат сътрудник.

За невротичните дами също по този начин е със 73% по-вероятно да имат повече от междинния брой деца.

Теорията е, че тези личностни черти имат някои преимущества, макар че се считат за негативни. Например обсесивните мъже са склонни да печелят два пъти повече пари спрямо необсесивните, настояват учените.

Причината е, че обществото е склонно да възнаграждава тези, които демонстрират неизменност в избрани задания и развиват избрани умения с времето.

При дамите невротичният темперамент може да е прелъстителен поради някои свързани с него държания, които приковават вниманието. Например импулсивността и склонноста за вдишване на опасности.

Подобно държание може подсъзнателно да алармира прелест, защото рисковият живот изисква добра генетика.

Тези резултати допълват откритията от друго проучване, което тества резултатите от конформността:

Когато става дума за запознанства, и двата пола избират сътрудник, който не е конформист, открива проучването.

„ Макар множеството хора да одобряват, че мъжете бунтари постоянно са секси, резултатите опровергават общоприетото разбиране, че мъжете избират дами, които играят по разпоредбите.

Жените в проучването са предполагали, че конформността по-скоро би привличала мъжете, само че се оказва, че не е по този начин.

Фактът, че дамите считат, че мъжете избират конформност може да е излишък от по-сексистки времена. В дните, когато дамите е трябвало да бъдат добродушни, слаби и скромни, наклонността към конформност би се вписала в този стандарт.

За благополучие тази наклонност е в предишното. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР