Хората с ниски доходи са изложени на по-висок риск от

...
Хората с ниски доходи са изложени на по-висок риск от
Коментари Харесай

Учени доказаха: Малката заплата вреди на здравето!

Хората с ниски приходи са изложени на по-висок риск от високо кръвно налягане, което от своя страна усилва възможностите за развиване на здравословни проблеми като сърдечни болести и инфаркт. Учени, представени от БГНЕС, изследвали данни за здравето на 5000 души на възраст сред 25 и 65 години.

В началото на изследването те имали ниско кръвно налягане и нямали проблем със сърцето. Изследването траяло шест години. През този интервал експертите открили, че хората с ниски приходи са вдигнали равнищата на кръвно налягане. Особено изразени са сърдечните проблеми на дамите във възрастовата група сред 25 и 44 години. Хората с ниски заплати са по-податливи на стрес, което усилва риска от проблеми. Сред методите за облекчение на неприятните признаци е по-дългият сън сред 7 и 8 часа.

Изследвалите поучават да слушате класическа музика и да ядете банани, които са богати на калий. Ако се чудите пък кое би удължило живота ви, то това е кафето. Изследването на близо половин милион души посочило, че колкото повече чаши кафе пием, толкоз повече понижаваме риска от гибел. Прекаляването с кофеина се смяташе за нездравословно, само че новото проучване сподели, че колкото повече кафе употребяват хората, толкоз по-малка е вероятността да починат от сърдечно или дихателно заболяване, инсулт, пострадване, случай, диабет и даже болест.

Д-р Нийл Фридман от Националния онкологичен институт в Съединени американски щати, където било осъществено проучването, съобщи, че пиенето на две-три чаши кафе дневно понижава заплахата от преждевременна гибел с 10%-15%. Но консумирането на повече от две-три чаши не носи изгода. Участниците на възраст сред 50 и 71 години били следени 12 години. Д-р Фридман споделя, че главната спънка пред пиещите кафе, които желаят да усилят продължителността на живота си, е пушенето. " В нашето проучване участниците, които пиеха кафе, беше по-вероятно да пушат, което е доста мощен рисков фактор за гибел ", означи откривателят.

Изследването не открило по какъв начин кафето понижава смъртността, заради което доктор Фридман и неговите сътрудници приканиха за повече изследвания, с цел да се открият химическите субстанции в кофеина, които може да защищават от избрани отрицателни последствия./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР