Хората с наднормено тегло се чувстват по-добре в периоди на

...
Хората с наднормено тегло се чувстват по-добре в периоди на
Коментари Харесай

Хората с наднормено тегло понасят жегите по-добре

Хората с наднормено тегло се усещат по-добре в интервали на необикновена топлота, защото мастният пласт работи като "узбекска четина " и не им разрешава да се прегряват, демонстрира неотдавна оповестено изследване на съветските учени "Промяна на климата и здравето: оценка, индикатори, прогнози ".
„ Противно на общоприетото мнение, наднорменото тегло не е рисков фактор за гибел и сърдечно-съдови затруднения по време на топлинните талази. Напротив, има позитивна взаимозависимост сред телесното тегло и качеството на живот през този интервал ", се споделя в отчета.
Както е обяснено в текста на документа, топлопроводимостта на мастните тъкани е по-ниска от тази на други тъкани в тялото, затова подкожната тъкан играе ролята на "узбекска четина ", която пречи на прекосяването на топлината.
"Поради тази причина хората със затлъстяване са по-чувствителни към сдържан топлинен стрес. Въпреки това, когато околната температура се увеличи над температурата на кожата, както се случва по време на топлинни талази, слабите хора губят топлота посредством лъчение и конвекция на единица маса по-бавно, в сравнение с цялостните. " - се споделя в отчета.
В същото време излагането на висока температура изостря болести като диабет, белодробни болести, неврологични болести, психологични болести, пептична язва, бъбречни болести и визира съня.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР