Хората привърженици на Белене са два типа – или не

...
Хората привърженици на Белене са два типа – или не
Коментари Харесай

Трайков: Привържениците на АЕЦ Белене или не разбират много, или са финансово мотивирани

" Хората последователи на Белене са два вида – или не схващат доста или са финансово стимулирани. Не упреквам, само че имам искания към хора които схващат и са в позиция да взимат решения. Дори изискванията признати за сигурни са съвсем невъзможни да се реализиран. "
Това съобщи някогашният министър на стопанската система, енергетиката и туризма от държавното управление на ГЕРБ Трайчо Трайков в изявление за bTV по тематиката за АЕЦ " Белене ".
" Докладът на Българска академия на науките показва, че планът е нежизнеспособен за частен вложител, само че би могъл да се реализира с държавна поддръжка. Не виждам друга форма, в случай че няма налог " Белене " за всички. В така наречен промеждутъчен отчет допусканията са песимистични - има огромна възможност тези допускания да не се случат, само че при избрани параметри планът може да е жизнерадостен ", добави още Трайков.
Той направи следното съпоставяне с потреблението на израза " избрани параметри ":
" Ако ме попитат дали при избрани параметри е допустимо българските заплати да се изравнят с немските – ще ви кажа, че при избрани параметри е допустимо. "
Според него е доста значим въпросът какви входни данни са вкарани за развиването на стопанската система и енергетиката.
Трайков бе безапелационен, че " планът би трябвало да бъде обществен другояче ще си приказваме празни приказки. "
Според специалиста и някогашен член на Комисията за енергийно и водно контролиране Еленко Божков всички пишат, само че никой не чете: " Трябва да се чете и да се види, че нещата не наподобяват толкоз неприятни по никакъв метод. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР