Хората предпочитат да си правят селфита с приятели или партньори

...
Хората предпочитат да си правят селфита с приятели или партньори
Коментари Харесай

Хората са по-склонни да "лайкват" чужди селфита, отколкото да следят за "лайкове" на свои

Хората избират да си вършат селфита с другари или сътрудници и по-рядко независими, демонстрира научно проучване измежду 241 души на възраст 19-46 години, направено в границите на план на психолога доцент Маргарита Бакрачева и предоставено на Българска телеграфна агенция.

Т. нар. селфита се вършат и качват в интернет най-често един път седмично, по-малък е делът на тези, които ги разгласяват няколко пъти седмично, а един път месечно и по-рядко се снимат и споделят фотосите си най-малка част от интервюираните. Оказва се, че хората са по-склонни да "лайкват " непознати селфита, в сравнение с да наблюдават за лайкове на свои, отбелязва Бакрачева.

Думата "селфи " провокира у участниците и позитивни, и негативни асоциации. Положителните са свързани с хубави мемоари, страст и хубост, а отрицателните се отнасят до "компенсация ", "търсене на внимание " и пачи устни ", разяснява психологът. Мнозинството не биха си създали рисково селфи, демонстрират данните. 70 % от интервюираните не считат за забавни такива фотоси, които могат да застрашат живота им. 30 на 100 обаче намират тръпка в това.

Най-често като място за рисково селфи е посочен ръбът на канара. Все отново всички считат, че значим е премереният риск и не би трябвало да има действителна заплаха, уточни Бакрачева.

Изводът на психолога е, че главен претекст за харесванията на селфитата е самият човек, а не самата фотография.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР