Хората, преболедували от новия коронавирус, се нуждаят само от една

...
Хората, преболедували от новия коронавирус, се нуждаят само от една
Коментари Харесай

Хората, преболедували К-19, се нуждаят само от една доза от ваксината на Pfizer/BioNTech

Хората, преболедували от новия ковид , се нуждаят единствено от една доза от ваксина та на Pfizer/BioNTech за укрепване на имунитета, сочат данни от американско изследване, представено от изданието " Медикъл Експрес ".

След еднократна имунизация " наблюдавахме по-високи равнища на антителата против вируса SARS-CoV-2 при хора, които към този момент са били инфектирани по отношение на тези, които не са преболедували и са със приключена ваксина ция ", изяснява ръководителят на научния екип доктор Джеймс Мой от университета Ръш в Чикаго.

Американските учени установяват също, че втората доза от препарата при преболедувалите не способства доста за повишение на равнището на антителата. Това допуска, че еднократно слагане на ваксина та може да бъде задоволително за тази група, считат специалистите.

" Хората с документирано преболедуване от COVID-19 могат да бъдат задоволително предпазени от наново заразяване след еднократна доза от РНК ваксина ", е заключението на изследователския екип.

В изследването се включват 29 доброволци от региона на Чикаго, като заразяването им с новия ковид е потвърдено с Пи Си Ар тест, както и 30 души, които не са боледували.

Средната възраст на участниците е 42 години, а към три четвърти от тях са дами.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР