Хората получават нова и нова доза страх от хора, които

...
Хората получават нова и нова доза страх от хора, които
Коментари Харесай

Радослав Рибарски, ПП-ДБ: Не знаем какво цели МФ с плашенето за фалит

Хората получават нова и нова доза боязън от хора, които сякаш би трябвало да ги държат спокойни. Но от Българска народна банка към този момент споделиха, че това е некомпетентно и безконтролно изявление на министър Велкова. Това съобщи в ефира на Nova News претендентът за депутат от обединението " – " Радослав Рибарски.

По думите му говоренето за банкрут е задоволително неприятен сигнал към вложителите и още веднъж поздрави централната банка за бързата ѝ реакция. Напомни, че и при предходната акция е имало такава изразителност, когато се говореше за свръхдефицит.

„ Не разбираме защо ни приготвя финансовото министерство, не виждаме аргументи за този боязън, на който станахме очевидци през вчерашния ден. Фискалният запас е на рекордни равнища “, уточни претендентът за народен представител.

Според Радослав Рибарски е допустимо стандартът на живот на българите да се вдигне посредством повишението на събираемостта.

Асен Василев усили тази събираемост, когато беше финансов министър. За да не се удря по джоба на българина, би трябвало да се изразходва рационално. Брутният вътрешен продукт нараства, тъй че се чака да има спомагателни доходи в бюджета. Има задоволително благоприятни условия при този растеж на стопанската система ни да се усилва приходната част на бюджета, счита той.

На въпрос дали има късмет минималната заплата да стане над 1000 лв., Рибарски изясни, че това е въпрос на диалози с бизнеса и работодателите.

На финала на диалога претендентът за депутат е уверен, че обединяването ПП-ДБ ще завоюва изборите и изрази вяра да бъде излъчен постоянен кабинет.

Рибарски сподели още, че в обединението не е било обсъждано кой да бъде повдигнат за министър-председател и че това ще бъде разисквано сред представителите на Политическа партия и Демократична България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР