Хората по света са престанали да изпитват страх от коронавирусната

...
Хората по света са престанали да изпитват страх от коронавирусната
Коментари Харесай

Изследване: Раздразнение измести страха от коронавируса

Хората по света са престанали да изпитват боязън от коронавирусната пандемия и той е преместен от неспокойствие. До този извод се стигнали учени от водещ софтуерен университет в Сингапур след разбор на над 20 милиона поста в Туитър сред януари и април, предадоха международните организации.

Около половината от известията в интервала от януари до началото на март показват боязън, а пикът на отрицателните настроения е на 12 март, т.е. ден откакто СЗО разгласи пандемия, открива проучването. Анализаторите установяват и ксенофобски настроения по адрес на Китай и китайците още при започване на разпространяването на вируса.

Вълната от неспокойствие стартира да се надига през април на фона на стягането на ограничаващите ограничения в доста страни. Чрез логаритъм за търсене по основни думи е открито и съществуването на оптимизъм, обвързван с патриотични настроения в някои страни. Предварителните данни от проучването сочат, че в интервала април-юни потребителите на Туитър по света изпитват най-вече неодобрение и частично скептицизъм.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР