Хората по света повече се доверяват на компаниите, отколкото на

...
Хората по света повече се доверяват на компаниите, отколкото на
Коментари Харесай

Хората повече се доверяват на компаниите, отколкото на правителството

Хората по света повече се доверяват на фирмите, в сравнение с политическите си водачи.

Това демонстрира ново огромно изследване, което подсказва за настроението на неустановеност и скептицизъм преди началото на Световния стопански конгрес в Давос, осведоми " Ройтерс ", представена от news.bg.

``
реклама

Ежегодното проучване Edelman Trust Barometer демонстрира, че един на всеки пет души има вяра, че икономическата, политическата и обществената система работи за тях, до момента в който близо 60 на 100 са на мнение, че комерсиалните спорове вредят на работодателите им и слагат работното им място под риск.

От развитите пазари най-мрачно е настроението в Япония, където 84 на 100 от японците не имат вяра, че ще бъде по-добра обстановката през идващите пет години. Тук е изключена " осведомената общност ", т.е. тези, които са с висше обучение, с приходи над междинните и постоянно наблюдават новинарския поток. След азиатската страна са Франция (79%), Германия (74%) и Англия (72%). Това е надалеч над междинното равнище от 49%. В изследването са включени 27 страни.

На фона на ниското доверие, че политиците ще оправят проблемите, множеството от интервюираните се доверяват на работодателите си. 75 на 100 споделя, че се доверяват на " работодателя си ", 48% декларират, че се доверяват на държавното управление си, а 47% - на медиите.

В Съединени американски щати оптимизмът е по-голям, където близо половината имат вяра, че ще бъде по-добра обстановката през идващите пет години. 62% от интервюираните с по-добро обучение и по-високи приходи считат, че нещата ще станат по-добри през идващите пет години.

В изследването, извършено сред 19 октомври и 16 ноември, са взели участие 33 000 души.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР