Хората по света поставят националните интереси на първо място и

...
Хората по света поставят националните интереси на първо място и
Коментари Харесай

България е в първите десет по националистически настроения

Хората по света слагат националните ползи преди всичко и не са уверени в успеваемостта на интернационалните наказания , демонстрира интернационално проучване " В края на годината " на " Галъп интернешънъл ", извършено в 58 страни.

Крайъгълният камък на предходната предизборна акция на президента Тръмп е лозунгът " Да създадем Америка велика още веднъж ". Последното световно изследване на " Галъп интернешънъл " демонстрира, че жителите по света уверено избират националните ползи - 70% пред интернационалното съдействие и глобализацията - 21%.

Африка - 87% отговарящи, че националните ползи са за предпочитане пред интернационалното съдействие, Близкият изток - 78% и Латинска Америка - 75% в най-голяма степен поддържат националните цели, като етиопците - 92%, са най-големи последователи на национализма. На другия завършек на скалата е единствено Япония, където болшинството избира интернационализма - 42% пред национализма (30%).

В Европейски Съюз двама от трима гласоподаватели обръщат тил на глобализацията и поддръжката за нея е по-висока от 30% единствено във Финландия и Германия.
 Снимка 414249
Източник:

Темата със глобите като интернационален инструмент става още веднъж настояща със скорошното задържане на шефа на Huawei и глобите, наложени от Съединени американски щати върху Иран.

Проучването, извършено измежду 45 935 пълнолетни жители на 57 страни, демонстрира, че светът не вижда глобите като ефикасен инструмент за реализиране на промени в политиката.

Почти всеки втори - 47% счита, че глобите не провокират смяна , а един от всеки трима души (33%) твърди, че глобите съумяват.

Мненията обаче се разграничават в обособените страни - в Саудитска Арабия (65%), Индия (59%) и Бразилия (55%) хората са по-благосклонни към механизма на глобите.

Европейските жители са най-критични във връзка с глобите - 52% настояват, че са неефективни и не провокират промяна), а Австрия, Франция и Германия са водещи в това отношение - към две трети от гласоподавателите в тези страни не са уверени, че санкционирането на страни като Китай и Русия носи позитивни резултати.
 Снимка 414250
Източник:

За българите, националните ползи са преди всичко .

Мнозинство от 81% от пълнолетните български жители считат, че националните ползи на страната са преди всичко. Едва 9% от интервюираните считат, че глобализацията е по-важна. Останалите нямат мнение.

Данните от България сочат, че страната влиза в границите на международните трендове .

България е в първите 10 по националистически настроения .

Пред нас са Етиопия, Албания, Саудитска Арабия, Сърбия, Нигерия, Индонезия, Република Корея и Еквадор.
 Снимка 414251
Източник:

На въпрос за резултати от глобите против страни като Китай и Русия , 44% считат, че са неефективни , а една четвърт са на мнение, че имат резултат.

34% не могат да преценяват, което демонстрират значителен дял на недоумение на тематиката.

България е измежду страните с ниски дялове на доверие към глобите .

След нас се подреждат обаче страни като Швейцария, Германия, Франция и Австрия , които в по-голямата си част считат глобите за неефективни .
 Снимка 414252
Източник:

Коментар на Кънчо Стойчев: " Мнозинството от жителите по света по едно и също време се отхвърлят отглобализацията и отхвърлят политиката на налагане на наказания. Светът се отдалечава от еднополюсната система на интернационалните връзки, в която имаше " един служител на реда в града ". Изглежда, че след няколко десетилетия на " Ние, светът ", господстващото въодушевление от ден на ден се дефинира от " Аз, светът ". Историята ни споделя, че подобен метод постоянно поражда огромни катаклизми. "

Данни по райони:
 Снимка 414253
Източник:
 Снимка 414254
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР