Хората по света масово поставят националните интереси пред глобалните. Това

...
Хората по света масово поставят националните интереси пред глобалните. Това
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл”: За хората по света националните интереси са пред глобалните

Хората по света всеобщо слагат националните ползи пред световните. Това сочи изследване на „ Галъп интернешънъл”, направено в 58 страни.

Националните ползи са приоритет за 70% от жителите на света против 21%, дали своят вот за интернационалното съдействие и глобализацията.

Африка (87%), Близкият изток (78%) и Латинска Америка (75%) в най-голяма степен поддържат националните цели, като етиопците (92%) са най-големи последователи на национализма.

На другия завършек на скалата е единствено Япония, където болшинството избира интернационализма (42%) пред национализма (30%).

Настроенията в Европейски Съюз

В Европейски Съюз двама от трима гласоподаватели обръщат тил на глобализацията, а поддръжката за нея е по-висока от 30% единствено във Финландия и Германия.

На фона на брекзит 71% от британците слагат националния интерес преди всичко. И едвам 16% – интернационалните обвързаности.

Позицията на българите

81% от българите считат, че интереситe на страната ни са преди всичко. Едва 9% от интервюираните са на мнение, че глобализацията и интернационалното съдействие са по - значими.

Данните сочат, че България е в челната десетка по националистически настроения.

Преди нас са Етиопия, Албания, Саудитска Арабия, Сърбия, Нигерия, Индонезия, Република Корея и Еквадор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР