Хората по различни причини решават временно да се откажат от

...
Хората по различни причини решават временно да се откажат от
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото, ако не пиете алкохол един месец

Хората по разнообразни аргументи вземат решение краткотрайно да се откажат от алкохола. Ако и вие по някаква причина сте решили да се откажете от алкохола - ето ви " график ": какво ще се случи с тялото ви след месец.

Три дни
Склонни ли сте към алкохолизъм, проверете!
Откакто свят светува, алкохолът играе значима роля в другите култури по света. Хората пият алкохол, с цел да релаксират, честват, общув...
Прочети повече
72 часа. Ако пиете рядко, тялото ви последователно се връща към физиологичната си норма до края на този интервал.

Но за един подвластен тези първи три дни са същинско тестване. Тук няма да изброяваме вероятните признаци, които могат да съпътстват отнемането на алкохола. Ако не сте уверени в личните си качества, по-добре е да се свържете със експерти, с цел да помогнете най-малко на тялото да се отърве от токсините.

Е, положителната вест е, че 72 часа откакто човек е изпил последното си пиво, тялото стартира своето възобновяване. По-нататък ще бъде по-лесно.

Първа седмица

Много хора с проблеми с алкохола мъчно заспиват през първата седмица. Най-често - заради обстоятелството, че преди са пили по-често.
Алкохолни питиета - потребни и не чак толкоз свойства
Алкохолът се трансформира в знак на всеки празник. Малко хора честват рождени дни или Нова година в изцяло трезво положение. Това си е...
Прочети повече
Алкохолът обаче е сложен в това отношение. Приспива по-бързо, само че в това време се отразява отрицателно на качеството на съня. Нищо чудно, че споделят: " Сънят на алкохолика е къс. "

Като цяло първоначално са вероятни бодърствуване, периодически, слаб сън, даже кошмари. Но до края на първата седмица без алкохол ще се почувствате по-добре. Главоболието ще изчезне, сънят ще се възстановява, мислите към този момент няма да бъдат комплицирани.

Две седмици

Първият път на самоограничение от алкохол е вероятен запек, стомашно-чревният тракт постоянно реагира по този метод на „ непредвидена “ трезвеност. Но някъде към втората седмица, може би по-рано, а може би по-късно, работата на стомашно-чревния тракт ще стартира да се възвръща. Може би незабавно, като часовник, стомашно-чревният тракт няма да работи, само че сами ще забележите позитивни промени.

Когато храносмилателните ви проблеми се изчистят, тялото ви стартира да се разсънва. Много хора имат нараснал вкус. Това се случва освен на фона на възобновяване на храносмилателните функционалности. Има и психически съставен елемент: откакто се откажете от алкохола, човек желае да запълни празнотата. Най-лесният метод е храната.
10 аргументи да спрете да пиете алкохол
Има безчет потвърдени медицински затруднения, които стимулират хората да спрат да пият. Физиологичната и психическата взаимозависимост от алинея..
Прочети повече
Приблизително по същата причина може да бъдете привлечени от сладкиши (които, апропо, могат да бъдат сменени със сокове или плодове). Въпросът е, че захарта много бързо покачва равнището на допамин, хормона на удоволствието, замествайки това, което бихте получили от пиенето на алкохол. Тоест, в случай че ви влече сладкото, позволете си го. По-добре е, в сравнение с да се отпуснеш и да пиеш.

Също по този начин, през първите две или три седмици индикаторите за сърдечен темп и налягане последователно се връщат към естественото, дишането се възвръща, задухът изчезва.

Три седмици

Между втората и третата седмица би трябвало да изчезнат най-коварните следи от алкохола: отичане на лицето, синини и торбички под очите. Релефът на лицето ще бъде изгладен, странните неравности, увисването и подпухналостта ще изчезнат.

Това е разследване от обстоятелството, че работата на пикочно-половата система се усъвършенства, работата на бъбреците последователно се възвръща. Течността в тялото престава да застоява. В същото време кожата се възвръща и овлажнява, наподобява по-ярка и по-нежна.
7 метода да се откажете от алкохола
Алкохолната взаимозависимост е едно от най-сложните психологични разстройства, които с течение на времето се утежняват и зависимостта към този момент е и физ...
Прочети повече
Месец без алкохол

След три до четири седмици цялостно самоограничение, продуктите от разпада се отстраняват от тялото. Либидото се усилва, ползата към интимния живот стартира да се връща. Възстановяват се вкусовите рецептори и обонянието.

Раздразненията и обривите по кожата изчезват, куперозните петна побледняват, тенът става здрав, а кожата, с помощта на възобновяване на водно-солевия баланс, стартира да свети.

Най-важното е, че в края на първия месец от абстиненцията алкохолът напуща мозъка. И това е голямо достижение. В последна сметка мозъкът е този, който изисква идната доза, той е този, който ви заповядва да „ заредите гориво “. След като алкохолът изцяло изчезне от мозъка, вие сте на практика свободни. Основното нещо е да не стартирате още веднъж.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР