Хората, пътуващи в тунела под Ламанша, днес трябва да се

...
Хората, пътуващи в тунела под Ламанша, днес трябва да се
Коментари Харесай

Жега бави влаковете под Ламанша

Хората, пътуващи в тунела под Ламанша, през днешния ден би трябвало да се въоръжат с самообладание поради закъснения от към час и половина заради проблеми с климатиците, провокирани от горещата вълна, съобщи Франс прес.

„ Днес е доста претрупан ден, денят на всеобщото тръгване на отмора. В интервал на гореща вълна сме, а към това се прибавя казусът с климатизацията на нашите влакове “, изясни представителят на компанията оператор „ Евротунел “.

Обединеното кралство записва в четвъртък най-високите температури за годината.

В тунела под Ламанша „ закъсненията стигнаха до 4-5 часа, през днешния ден са към час и трийсет минути, само  в посока от Англия. Това се изяснява с обстоятелството, че през днешния ден се движат всички влакови композиции “, добави представителят.

„ Евротунел “ взе невиждано решение да анулира двупосочните билети в границите на един ден, с цел да понижи потока от пасажери. “Беше мъчно решение, само че е в интерес на фамилиите, които отпътуват за две седмици “, разяснява представителят.

Днес „ Евротунел “ посъветва пасажерите да си носят бутилки с вода. На децата се раздават вода и сладолед.

В дългия 50 км тунел под Ламанша (38 км са под вода) се движат четири типа влакове: Евростар (Брюксел-Лондон и Париж-Лондон), товарни влакове, влакове, които транспортират туристически транспортни средства (автомобили, мотоциклети, кемпери) и влакове, които транспортират товарни коли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР