Хората, отказали цигарите 4 седмици преди да се подложат на

...
Хората, отказали цигарите 4 седмици преди да се подложат на
Коментари Харесай

Отказването на цигарите 4 седмици преди подлагане на хирургична операция намалява риска от усложнения

Хората, отказали цигарите 4 седмици преди да се подложат на хирургична интервенция, са с по-малък риск от следоперативни затруднения, сочат резултатите от проучване, оповестени от Световната здравна организация (СЗО) и представени от Българска телеграфна агенция.

Въпреки съществуването на консенсус, че отказването от цигарите преди подлагане на хирургична намеса може да има позитивен резултат върху здравето на пациента, до момента съществуваха известни несъгласия по отношение на подобаващия за прекъсването на пушенето миг, отбелязва СЗО.

Нови данни паказват, че пушачите, които отхвърлят цигарите към 4 и повече седмици преди да бъдат оперирани, са с по-малък риск от постоперативни затруднения.

Забраната на пушенето във Англия - най-голямото достижение за здравето

Шест месеца след интервенцията въпросните пациенти се възвръщат по-добре спрямо тези, които не са спрели да пушат.

Съвместното проучване на СЗО, университета в Нюкасъл в Австралия и Световната федерация на сдруженията на анестезиолозите демонстрира, че след 4-седмично отричане от цигарите всяка спомагателна седмица без тютюнопушене усъвършенства с 19 % здравето на пациента с помощта на по-доброто кръвообръщение. Отказалите цигарите пациенти също така са с по-малък риск от свързани с анестезията затруднения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР