Хората от служебния кабинет са от втория ешелон. Радев е

...
Хората от служебния кабинет са от втория ешелон. Радев е
Коментари Харесай

Политолог: Служебният кабинет е паразитен инструмент на Радев

Хората от служебния кабинет са от втория ешелон. Радев е безусловно пореден, желае позиция, която не му е планувана от Конституцията. Служебният кабинет е паразитен инструмент, който всеки президент употребява по отношение на своите планове и качества. Погрешно е усещането, че е опция. Това разяснява политологът Любомир Стефанов за " Твоят ден ".

По думите му служебният кабинет има същите пълномощия като постоянен. " Чувствителните тематики обаче не трябва да са обект на друга политика, даже никаква. Противоречието би трябвало да бъде избегнато. Няма по какъв начин ГЕРБ да поддържат Политическа партия, защото са ги обвинили ", счита той.

От своя страна социологът доцент Мира Радева счита, че са явни опитите на Радев да сътвори свое лично политическо продължение. " Той залага на други възможности на Корнелия Нинова. Има разлом сред нея и президента, лидерско опълчване и неприпознаване. Това не е добре както за гласоподавателите, по този начин и за президента. Той непрекъснато работи в посока увеличение на пълномощията си ", уточни тя.

По думите ѝ за Политическа партия са дали своят вот по-младите, които търсят опция. " Става дума естествена поколенческа смяна - 40-годишните да сменят 60 и нагоре. Но не и въз основата на неуважение, на пренебрежение. Василев и Петков да не мислят единствено по какъв начин да нашляпат Бойко Борисов, а и за посланието към своите гласоподаватели ", прикани Радева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР