Хората от Северозапада правят нови планове за лятната почивка, а

...
Хората от Северозапада правят нови планове за лятната почивка, а
Коментари Харесай

В Северозапада пресмятат нови летни планове

Хората от Северозапада вършат нови проекти за лятната отмора, а повода са прекомерните условия, с цел да заминат на почивка.
В Гърция не можем да влезем без наложителните PRC-тестове, без значение, че сме предплатили, да вземем за пример отмора в южната ни съседка, доста преди тя да вкара изискването за документ от лицензирана лаборатория. В страната има 38 лаборатории, лицензирани от Министерството на здравеопазването. Те са съсредоточени в 13 града. Средната цена на PCR-теста е 100 лв.. Колко бързо ще излязат резултатите, зависи от натовареността на лабораторията – от време на време чакането лишава повече от едно денонощие.
PCR тестванията затрудняват или напряко отхвърлят хората от по-малките обитаеми места да почиват в Гърция. За тях излиза и много по-скъпо да отидат в по-голям град, тъй като не на всички места изследват за COVID-19. Накрая се оказва, че почивката в южната ни съседка става много по-солена от плануваното.
Дълго чаканото море в Гърция за четиричленното фамилията на Биляна от Монтана няма да са реализира дни преди да заминат.
„ Станаха към този момент доста условностите, които към този момент напряко си ни плашат и към този момент върха е условието за PCR тестванията “, споделя Биляна Божидарова.
Пресметнали, че да се тестват цялото семейство ще им е нужен още ден отпуск.
„ Въпреки че се приготвят преди този момент и изследвах за пул проби, които могат да се създадат за едно семейство…като цяло информацията, която имам в по-големите градове опашките са страхотни, в това време изнемогват в лабораториите и не знам, по какъв начин съумяват да издадат в точния момент резултатите на тези, които ще пътуват “, добавя Биляна.
Според нея не е оневинен и разхода за изработката на PCR теста, с цел да пътуват в южната ни съседка.
В месеци на изключително състояние в България, хората с дребни деца в Монтана избират нашето море или планина.
„ По-ангажиращо е да се съобразяваш, какъв брой дни преди този момент да си направиш теста, настрана си и с малко дете, а и непрестанно предавате, че са опашки и очакване и поради това “, споделя Мирела Илиева.
А за хората от по-малките градове е още по-трудно пътуването в Гърция, тъй като няма и лаборатории в които да си създадат коронавирус тестванията. Биляна към момента не е изгубила вяра да почива тази година на море.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР