Хората от селото на Майстора искат съдействие от държавата срещу

...
Хората от селото на Майстора искат съдействие от държавата срещу
Коментари Харесай

Селото на Владимир Димитров-Майстора се вдига на протест заради гаврата с картините му

Хората от селото на Майстора желаят подпомагане от страната против похищението над неговото творчество

Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Кюстендил Ваня Ризова, секретар на читалище „ Владимир Димитров – Майстора “ – село Шишковци. По думите ѝ локалното население, наследниците на моделите на Рисувача, кметът на селото са мощно обезпокоени към протичащото се с обществено оповестената галерия на фотографски възстановки на картините на Майстора, в които вземат участие транссексуални хора.

Вече е направено отворено писмо до министър-председателя на Република България и до министъра на културата. В него се упорства оказване на подпомагане с цел да не се опорочава творчеството на Майстора. „ Те ще преценяват какво да създадат. Ние съответно не упрекваме никого. Не желаеме да се загатва името на майстора “, сподели Ваня Ризова. По думите й, в случай че до една седмица няма отговор от страна на институциите, локалното население е готово да провежда митинг.

„ Такава подигравка с Майстора не трябва да има. Хората в селото са мощно възмутени. Те са подготвени на митинг. Това не трябва да се случва. Не може 140 години ние да го почитаме, той да е образец на ентусиазъм за цяла България, не е възможно. Майстора е рисувал девойки, той се е опитал да пресъздаде хубостта, трудолюбието на българката, за какви права приказваме. Как ще опорочат, ще се сравнят с тогавашната почтена госпожица и сегашните техни визии за живота “, разяснява Ризова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР