Хората от Русия и Украйна са тези, които се страхуват

...
Хората от Русия и Украйна са тези, които се страхуват
Коментари Харесай

Два народа се страхуват най-много от нови войни

Хората от Русия и Украйна са тези, които се опасяват най-вече от нови войни. Това сочат резултатите от социологическото изследване Security Radar 2019, извършено в седем европейски страни, написа в. „ Комерсант “.
При това болшинството украинци считат, че статутът на страната им е подценен по света. Поданиците ан киев биха се радвали на нови наказания против Русия. В Русия пък има извънредно доста съперници на въвеждането в Украйна на миротворческа задача на Организация на обединените нации.
55-та Мюнхенска конференция по сигурността ще се организира в баварската столица на 15-17 февруари. На форума ще участват 40 държавни глави, както и 100 министри, добавя БГНЕС.
За конференцията е квалифициран изчерпателен отчет Munich Security Report 2019 за ситуацията със сигурността в света. От 2015 година уредниците на конференцията разгласяват такива отчети няколко дни преди откриването на форума.
От „ Комерсант “ съумели да се снабдят с резултатите от изследването Security Radar 2019, което е било извършено в седем страни: Русия, Франция, Германия, Латвия, Полша, Сърбия и Украйна.
Оказва се, че от нови войни в Европа най-вече се опасяват руснаците и украинците, а минимум – германците (24%).
Удивително единогласие показват участниците в анкетата от Русия и Украйна по въпроса за същността на украинската рецесия. 64% от руснаците и 63% от украинците счита, че протичащото се в Украйна е вътрешна работа на тази страна и тя би трябвало да се оправи сама с това. В същото време 54% от немците не са съгласни с тази дефиниция.
Освен това 50% от руснаците не биха желали с спора в Украйна да се захванат „ сините каски “ на Организация на обединените нации. Точно противоположното е мнението на украинците – 53 % биха приветствали такава задача. Най-много последователи на миротворческа задача има в Полша – 63%.
Украинците са разочаровани (74%) от статута, който страната им има по света. По този индикатор ги „ бият “ сърбите – съгласно 85% от интервюираните в Сърбия страната им не е дооценена. В Русия недоволните по този параграф са 56%.
Най-голямо разминаване в мненията има по въпроса да бъдат ли въвеждани нови наказания против Русия. 66% от украинците и 62% от поляците са уверени, че това би трябвало да се направи. С тях не са съгласни руснаците – 90%, и сърбите – 91%. Също по този начин 75% от немците са срещу стягането на наказателните ограничения против Москва.
Руската тематика още веднъж ще е измежду главните, които ще бъдат обсъждани в Мюнхен. На уеб страницата на конференцията измежду прироритетите са посочени: обстановката в Евросъюза, трансатлантическото съдействие и „ вероятните последици от новата епоха на съревнование сред великите страни “ - Съединени американски щати, Китай и Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР