Хората от инициативата „масово ходене на охраняем плаж в момента

...
Хората от инициативата „масово ходене на охраняем плаж в момента
Коментари Харесай

Христо Иванов: Пренасяме протеста от "Росенец" пред сградата на община Бургас

Хората от самодейността „ всеобщо вървене на охранителен плаж " сега не са допускани до парк „ Росенец ", разгласи във включване за БТВ „ Тази събота " Христо Иванов, съпредседател на „ Демократична България ". По думите му полицията сега пропуща в региона единствено симпатизанти на Движение за права и свободи.

Както БТВ към този момент оповестиха, в региона на парк „ Росенец " от рано сутринта има всеобщо скупчване на симпатизанти на Движение за права и свободи. То е в отговор на протестната самодейност „ всеобщо вървене на охранителен плаж ", която стартира от в 11 ч.

До нея се стигна, откакто някогашният правосъден министър Христо Иванов стигна с лодка до плажа в парк „ Росенец ", само че беше изпъден от охранители на НСО.

Иванов изясни, че още през вчерашния ден са потърсили информация от полицията и кмета на Бургас Димитър Николов какъв ще е режимът на достъп, с цел да обезпечат ред. Не получихме никаква информация в задатък, безапелационен е съпредседателят на „ Демократична България ".

В момента полицията основава предпоставки за напрежение, тъй като това е една запушалка, в която ще се съберат хората от двете изяви, и е идеална среда да има провокация. Искам да предупредя, че това се дължи на липса на организация от страна на полицията. Ние, доколкото зависи от нас, няма да допуснем спор. Управляващите от Движение за права и свободи и ГЕРБ имат интерес да провокират провокация, имат интерес да провокират принуждение, разяснява още Христо Иванов.

Не позволяваме едната група, тъй като към този момент има друга група в региона и не е хубаво те да се смесват, изясни един от служителите на реда. По думите му няма значение кой първи е получил разрешителното за митинг.

Освен по суша се провежда и поход към плажа в парк „ Росенец " и по вода. От пристанището на курортното населено място Крайморие в Бургас. Оттам лодки ще тръгнат към базата „ Росенец ".

Засега са се събрали над 30 лодки и в случай че времето го разрешава, ще се придвижат до парка

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР