Хората от България и от Република Северна Македония споделят общ

...
Хората от България и от Република Северна Македония споделят общ
Коментари Харесай

Радев: Имаме общ културен код със Скопие

Хората от България и от Република Северна Македония споделят общ културен код, история и език от 1300 години. Затова политиците от двете страни имат общата отговорност да търсят подходи, които да ни сближават, а не мотиви, които ни разделят. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Смолян, оповестяват от пресслужбата на президента.

" Българската позиция за европейското приобщаване на Република Северна Македония е в полза на историческата истина и недопускане на междусъседски проблеми в общото европейско семейство. „ Идеологията и операцията на тоталитаризма нямат място в обединена Европа “, безапелационен е Румен Радев.

Президентът уточни, че българската позиция е и в интерес най-много на Република Северна Македония, тъй като внася ясни европейски критерии и резистентност в процеса на европейското приобщаване на страната. По думите на Румен Радев, е значимо авансово да са ясни изискванията за нашата поддръжка във всяка една преговорна глава и по тази причина e провел консултативната среща по тематиката. Държавният глава акцентира, че чака от българското държавно управление да отстоява поредно българската позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР