Хората остаряват биологично на три етапа, като основните преходи са

...
Хората остаряват биологично на три етапа, като основните преходи са
Коментари Харесай

Остаряваме на три етапа

Хората остаряват биологично на три стадия, като главните преходи са на 34 години, на 60 и на 78 години, заяви Сайънс алърт.

Американски невролози откриха, че остаряването не е дълъг и непрестанен развой, който настава с идентична скорост през живота. Откритието ще помогне да бъдат опознати механизмите на някои възрастови болести като сърдечносъдовите или Алцхаймер.

Учените от Станфордския център за проучване на заболяването на Алцхаймер са създали нов способ за прогнозиране на възрастовите промени по протеинови равнища в кръвта. Така са разпознали и вълнообразните стадии на остаряването.

" Тези промени се демонстрират в следствие от придвижването на клъстери протеини по избрани модели. Кулминацията се демонстрира на три талази на стареене ", пишат експертите в сп. " Нейчър Медисин ".

Учените са стигнали до този резултат, като са анализирали данни от кръвна плазма на 4263 души на възраст от 18 до 95 години. Те са разглеждали равнищата на към 3000 протеина, движещи се в биологичните системи. От тях 1379 варират с възрастта. Големи промени в равнищата са видяни на възраст към 34, 60 и 78 години.-->

Причината не е ясна, само че в случай че протеините могат да бъдат проследени до източника, лекарите да вземем за пример ще могат да кажат, че черният дроб старее по-бързо от междинното.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР