Хората онлайн обвиняват HAARP за случилото сеЗеметресенията в Турция от

...
Хората онлайн обвиняват HAARP за случилото сеЗеметресенията в Турция от
Коментари Харесай

Конспиративна теория: НАТО и САЩ предизвикаха трусовете в Турция

Хората онлайн упрекват HAARP за случилото се

„ Земетресенията в Турция от последните дни са неестествени. Те са провокирани от Съединените щати и НАТО с технологията HAARP “ – по този начин звучи най-масовата тайна доктрина онлайн, която се популяризира дни след нещастието в южната ни съседка, предава.

Според доста консуматори и фенове на тайните теории опустошителните трусове са провокирани от въпросната технология като наказване.

Какво е HAARP?

Абревиатурата значи High-Frequency Auroral Research Program и е действително съществуваща научна стратегия. HAARP се занимава с изследване на земната йоносфера от 90-те години на предишния век и става обект на голям брой тайни теории.

„ HAARP е най-силният, високо-честотен трасмитер за проучване на йоносферата “, написа в известие от университета в Аляска.

Конспиративната доктрина към този план звучи ето по този начин – Съединените щати употребяват HAARP, с цел да управляват времето и да основават естествени бедствия в разнообразни точки на планетата.

Повечето огромни бедствия от 90-те години досега в някакъв миг са свързвани от конспираторите с HAARP.

Социалните мрежи – развъдник за конспиратори

След трагичните земетресения в Турция на 6 февруари и последвалите вторични трусове, въпросите са повече от отговорите. С увеличение на починалите, локалните хора от ден на ден се пробват да намерят разумно пояснение за обстановката, както и отговорен.

И тук се появява HAARP.

„ Земетресението в Турция наподобява като наказателна интервенция (HAARP) от страна на НАТО и Съединените щати “, споделя един консуматор в обществените мрежи. Той споделя няколко видеоклипа, за които твърди, че демонстрират необикновени светкавици по време на трусовете, доказателство за потреблението на машината.

Бърза информация в уеб страницата на геоложката работа на Съединените щати демонстрира, че съществува феномен, наименуван „ земетръсни светлини “. Те се появяват при земетресения с огромен магнитуд и съставляват светкавици, излъчване или „ топки от светлина “ в непосредствена непосредственост до епицентъра на труса. Причината за тях е бързото и внезапно разбъркване на земните пластове, което безусловно основава искра и излъчване.

Друг консуматор от Турция написа, че преди дни американски транспортен съд е дебаркирал на пристанище в Турция и „ копчето е натиснато “. „ Посолствата бяха затворени и всички хора бяха авансово евакуирани “, твърди той.

Трети пък показва необикновени облачни обединения като непосредствено доказателство за HAARP, който „ енергизира йоносферата “.

Защо конспирациите виреят най-добре след нещастия?

При огромни травматични събития наподобява погрешните теории се усилват. И това е обикновено и предстоящо.

Психолози са безапелационни, че тайните теории в такива миг целят няколко неща – хората имат потребност от познание, сигурност, защитеност и чувство за надзор. При нещастия нормално тези психически потребности не са добре покрити и засегнатите са склонни да изпадат в крайности, с цел да си обяснят случилото се.

Психолозите от години се пробват да основат „ профил на съвършения конспиратор “, само че без триумф.

„ Конспиративните теории не са обект на самостоятелна логика на психиката. Те са обществен проблем. Въпросът, върху който би трябвало да се съсредоточим е не кой има вяра в тайни теории, а за какво в моменти на стрес и рецесия тайните теории стават извънредно привлекателни за повече хора “, разяснява доктор Йован Байфорд, преподавател по логика на психиката във Англия.

Конспиративните теории съществуват откогато има цивилизация, тъй като са елементарен метод да си разбираем дадена обстановка, колкото и невероятно да звучат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР