Хората очакват от нас какви реформи ще направим за влизането

...
Хората очакват от нас какви реформи ще направим за влизането
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Хората очакват от нас решения, а не приказката “на̀ ти първия мандат, дай ми втория мандат”

Хората чакат от нас какви промени ще създадем за влизането в Шенген и Еврозоната, какъв механизъм за надзор на основния прокурор ще разработим, посочи Мирчев

" Силно конфронтационните фигури не трябва да вземат участие в ръководството, с цел да има късмет реализацията на държавно управление с втория мандат. " Това съобщи депутатът от “Демократична България ” Ивайло Мирчев в ефира на. Според него макар сходствата в целите на евентуалния кабинет на Политическа партия и Демократична България с втория мандат и към този момент отхвърленото държавно управление с мандата на ГЕРБ, откровеното желание за промени в правосъдната система и прокуратурата остава главната разлика. Мирчев подсети, че през вчерашния ден ГЕРБ са отхвърлили изключително значим закон, с който биха били отпуснати милиарди по Плана за възобновяване и резистентност. В предходното 47-мо Народно заседание депутатите на Бойко Борисов пък са излизали от пленарна зала при гласуването на антикорупционни закони.

“Призивът ни е всички да свалим малко страстта – изключително в навечерието на Коледа. Хората чакат от нас решения, а не приказката “на̀ ти първия мандат, дай ми втория мандат ”, съобщи Мирчев и отличи законодателните действия за минималната работна заплата, стопанската система на страната и антиинфлационните ограничения като предпочитани за сегашния парламент. “Какви промени ще създадем за влизането в Шенген и Еврозоната, какъв механизъм за надзор на основния прокурор ще разработим? Хората чакат да чуят това, а не да гледат политически игри в Народното събрание ”, добави той.

Мирчев адмирира протегнатата ръка на Политическа партия към всички партии като добър знак за началото на диалозите, само че посочи, че дали ГЕРБ са допустими или не, ще стане ясно едвам след провеждането на срещите. Според него е значимо диалозите да протекат откровено и с фокус върху най-важните цели.

На въпрос на водещия за прокуратурата и неприетата от Бойко Рашков призовка Мирчев отговори, че по-важната тематика е за какво прокуратурата години наред си затваря очите за корупционните покупко-продажби с автомагистрала “Хемус ”, за следствието на пачките и кюлчетата в чекмеджето на Бойко Борисов, за петте милиарда лв., платени от данъкоплатците след аферата с КТБ. “Ние желаеме правосъдната система и прокуратурата да работят в полза на хората и базовата правдивост, а не за някои хора и обвързаности, както е сега ”, заключи той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР