Хората обикновено се раждат със суха или мазна кожа. Това

...
Хората обикновено се раждат със суха или мазна кожа. Това
Коментари Харесай

Сухата кожа води до безсъние и депресия

Хората нормално се раждат със суха или мазна кожа. Това е генетика и е невероятно да се повлияе на аргументите за едната или другата. Но до момента в който при мазната следствията са минимални, то сухата кожа може да аргументи развиване на разнообразни кожни болести като екзема и атопичен дерматит. Това заяви кожният лекар Екатерина Вертиева пред съветския Канал 5.
Последствията от сухотата на кожата могат да бъдат в действителност сериозен проблем за хората, защото са съпроводени от обриви по тялото, натоварен сърбеж, което води до бодърствуване и развиване меланхолия и невроза, изясни Вертиева.
 Спортът и масажът могат да ни спасят от депресията Спортът и масажът могат да ни спасят от депресията
Питали ли сте се в миналото за какво се чувствате щастливи след подготовка или релаксиращ масаж? Причината за това е една – серотонинът....
Необходимо е обаче да се прави разлика сред суха и обезводнена кожа, сподели тя.
„ Можем да попълним нужното й количество вода по избрани способи “, сподели лекарят. Пациентите със податливост към сухота би трябвало да употребяват специфична лечебна козметика. Тя би трябвало да се ползва непрестанно след душ или два до три пъти седмично. Вертиева акцентира, че сходни ограничения могат да доведат до по-лесно протичане на кожни болести, както и да предотвратят тяхното обостряне през есенно-зимния интервал.
Ако не можете да разрешите казуса със сухата кожа, би трябвало да се свържете с кожен лекар.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР