Хората нямат против меката“ политика навън, която Борисов превръща в

...
Хората нямат против меката“ политика навън, която Борисов превръща в
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Хората одобряват меката политика навън, но искат по-твърда вътре

„ Хората нямат срещу „ меката “ политика на открито, която Борисов трансформира в своя запазена марка и е запазена марка на самата ни страна от доста време насам – ние се мъчим да сме добре с всички. Но българите биха се радвали на много по-твърда политика вътре и данните ясно го демонстрират. “ Това сподели в изявление за " Хоризонт "  изпълнителният шеф на „ Галъп "  Първан Симеонов.

Данните на публичното мнение " зациклиха " и демонстрират известно „ ронене “ на поддръжката за ГЕРБ като за всяка ръководеща партия, тя резервира преднината си от няколко пункта пред Българска социалистическа партия, въпреки че тази преднина понижава гладко, само че не толкоз бързо, колкото им се желае на Българска социалистическа партия, означи Симеонов:

" Данните зациклиха и на някого това може да се привиди като някаква страшна непоклатимост. В същото време обаче само че доста пъти сме били очевидци на това, че едно видимо умерено общество под повърхността в действителност набира неприязън към целия политически хайлайф. А този политически хайлайф заедно сега наподобява много грозноват, тъй като непрекъснато създава кавги. В такива моменти може да се окаже, че ледът, по който вървят ръководещите наподобява все по този начин корав, само че незабелязано изтънява и нещо привидно дребно може да го счупи. "

Европредседателството работи като обезболяващо, счита Първан Симеонов:

„ Защото до момента в който текат някакви външно-политически интензивности ред проблеми в страната демонстрират, че са нужни бързи решения. Симптом беше това бягство от пандиза, признак е сагата „ ЧЕЗ “, признак беше дори Истанбулската спогодба. Това значи единствено едно: доста съществено озлобление вътре в политическия хайлайф: няколко агитки, които безусловно не си приказват, а за всеобщия безпристрастен българин сякаш това носи възмущение към целия политически хайлайф изобщо. Което се отлива най-много при ГЕРБ, само че може да се отлее и в търсене на някаква нова опция. Времето е златно за нови други възможности. “

В коментар на новото обединяване вдясно Първан Симеонов посочи, че шансът на обединенията е да са единствени в тяхната ниша, а проклятието им - че тази ниша не е огромна. Като преимущество на новия десен блок той уточни опита да се приказва на демократичен език в контраст на преобладаващата консервативна настройка в западния свят.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР