Хората няма как да загубят стойността на сумите, които са

...
Хората няма как да загубят стойността на сумите, които са
Коментари Харесай

Хората няма да загубят вноскит за пенсиите си, категорична е Христина Христова

" Хората няма по какъв начин да изгубят цената на сумите, които са внесли за пенсия, макар негативната рентабилност. Номинално парите не се губят, има авариен фонд. Идеята на сумите в така наречен втори дирек на пенсионния фонд е да се усилят парите на хората ". Това съобщи някогашният обществен министър Христина Христова в предаването " Твоят ден ” по.

Според нея никой не може да получи по-малка сума от импортираната. Основната инвестиция на пенсионните фондове е в Държавни скъпи бумаги, посочи Христова.

Тя загатна за така наречен Мултифондове – персонално вносителят да договаря и да реши част от парите за пенсия да се влагат в по-рискови интервенции. В момента към момента не е допустимо това – Мултифондовете не са въведени в така наречен втори дирек на пенсионната система.

Христова изясни, че за първата пенсия внасяме към 40 година, а първите пенсионери, получили пари по втория дирек са внасяли на половина отчисления от приходите си.

На фона на апелите за обезпечаване върху всички приходи стана ясно, че работим за 399 евро, а във Франция минималната заплата е 1747.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР