Хората непрекъснато казват - паднаха ми телата? Кривата на нарастване

...
Хората непрекъснато казват - паднаха ми телата? Кривата на нарастване
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Антителата спадат, но това не значи, че няма имунитет

" Хората непрестанно споделят - паднаха ми телата? Кривата на повишаване и намаляване на антителата е напълно естествена. Има такава крива. Антителата спадат, само че това не значи, че няма имунитет " - това успокои в " Денят стартира " на вирусологът проф. Радка Аргирова във връзка новия скок на инфектирани с ковид и умряли и терзанията на имунизираните от дълго време.

Тя добави, че има и клетъчен имунитет - кафези, които резервират паметта за антигена, с който сме ваксинирани - в тази ситуация част от вируса, и когато още веднъж настъпи среща с този вирус, те се развъждат ужасно бързо - единствено за ден-два стартират да синтезират въпросните антитела. Ако не сме се срещали с вируса и не сме ваксинирани, са нужни 7 дни за това .

Не се имунизираме - това съгласно нея е единствената повода да сме първи по смъртност. По думите ѝ до момента трябваше най-малко 50% от популацията да е получило и двете дози ваксини.

Аргирова добави, че е направила информация в болница " Токуда ". За един ден от 40 души, минали през незабавното поделение с недоволства, вероятни при коронавирус, единствено един е имунизиран.

" Ваксините оказват помощ, безусловно оказват помощ, към този момент оказват помощ, и при всичките тези нови мутанти и разновидности тези ваксини са ефикасни. Това е истината ", безапелационна беше проф. Аргирова.

Тя изясни, че третата доза е целесъобразна преди всичко за възрастните хора над 65 години, само че не за всички, тъй като при тези възрастни се следи избледняване на имунитета - доста по-бавно се образуват антитела след имунизация и е по-дълъг интервалът, до момента в който те се образуват.

Втората група, които е добре да си слагат трета доза съгласно нея, са хора, които страдат от някакво заболяване, при които има понижена функционалност на имунната система - трансплантирани, хора на лекуване във връзка онкологично заболяване, хора с автоимунни тежки болести и други

Вирусологът изясни, че има по-кратък инкубационен интервал - преди е имало 7-10 дни до насърчаване на симптоматиката, в този момент това става по-бързо.

" Не се срещат по този начин постоянно нарушаванията в обонянието и усета, които демонстрираха първите заболели, или да кажем първата вълна. Дори по тези признаци доста постоянно идваха да се изследват. Най-често в този момент симптоматиката е суха кашлица, дефицит на въздух или затруднено дишане, има и ринит. Задухът обаче потегля доста бързо, когато стартира и в случай че не са взети никакви ограничения, и има повърхностно отношение, безусловно след ден-два стартира тежък зной и кислородна непълнота ", изясни проф. Аргирова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР