Хората не винаги са си приготвили необходимите документи за пътуване

...
Хората не винаги са си приготвили необходимите документи за пътуване
Коментари Харесай

Шефът на Гранична полиция посочи кой е виновен за ада на пътя за „Кулата“

Хората не постоянно са си приготвили нужните документи за пътешестване и това бави прекосяването през граничните пунктове. Това сподели основен комисар Светлан Кичиков, шеф на Групово дело „ Гранична полиция “ на брифинг във връзка със засиления трафик на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “.

„ Бави ни това, че хората не постоянно са си приготвили нужните документи за прекосяването през граничния пункт “, уточни той. „ Апелирам към тези, които пътуват с деца, а е единствено единият родител, да си носят копия на въпросните заявления, тъй като единствено за изтеклото денонощие 436 лица, пътуващи със своите деца, не са носили такова копие и се е налагало да вършим ние копия в „ Гранична полиция”, означи основният комисар.

По думите му това е единственото, което бави придвижването. „ Ние сме създали всичко допустимо, минали сме към стеснен режим на обработка на жители на Европейския съюз”, уточни той. Според него несериозни са мненията на преминаващите, че преднамерено се бави придвижването, с цел да не вървят българите на гръцкото море.

„ Основната причина е увеличеният трафик по отношение на миналата година, пътникопотокът или по-точно потокът на леките коли и рейсовете се е нараснал с към 25%. Трасетата са три, на които работим. Обработката на един автомобил лишава не повече от 30 секунди. Бави ни това, че хората не постоянно са си приготвили нужните документи за прекосяването през граничния пункт “, уточни той.

Главният комисар посочи, че за последното денонощие през пункта са минали над 10 хиляди автомобила. „ Всеки може да сметне с каква скорост са тествани тези коли “, добави той.

Интензивен е трафикът на пунктовете „ Кулата “ и „ Маказа “ на българо-гръцката граница, пътуващите да употребяват пунктовете „ Илинден “, „ Златоград “, „ Ивайловград “ и „ Капитан Петко Войвода “, оповестиха от Групово дело „ Гранична полиция “.

На българо-сръбската граница трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ на вход за леки коли.

На българо-македонската граница трафикът е естествен на всички гранични контролнопропускателни пунктове.

На българо-турската граница, на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ трафикът е натоварен за товарни коли на излаз, на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ трафикът е натоварен за товарни коли на вход.

На българо-румънската граница на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост-Видин “ трафикът е натоварен на излаз за товарни коли. На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост Русе “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кардам “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “ трафикът е натоварен на вход за леки коли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР