Хората не са ощетени. Нека да не се използва това

...
Хората не са ощетени. Нека да не се използва това
Коментари Харесай

Мирослав Найденов: Изборите ще минат, но чумата ще остане

" Хората не са ощетени. Нека да не се употребява това за политически спекулации. Африканската чума ще остане няколко години в България. Изборите ще минат, само че заболяването ще остане. " Това съобщи в студиото на bTV някогашният аграрни министър Мирослав Найденов.

Той призна, че управляващите са закъснели с дейностите си във връзка с разпространяването на болестта.

По думите му това, което вършат сега управляващите е оптималното по отношение на ресурса, с който разполагат. Според него не трябва да бъдат упреквани.

" Заболяването извънредно тежко, популяризира се доста бързо и бързо поразява дивите животни ", означи той.

Според Найденов оградата на румънската граница е бутафорна и не е могла да спре преместването на болестта.

Той разяснява и обстановката с изхвърленото от морето на плажа сред Черноморец и къмпинг " Градина " диво прасе, като означи, че е допустимо да е било инфектирано с африканска чума.

Найденов е на мнение, че във връзка с лова е могло да се работи по-добре, защото било ясно, че дивите свине придвижват болестта.

" Темата за екарисажите също се употребява за политически цели. Няма по какъв начин два морално остарели екарисажа във Варна и Шумен да могат да се оправят с тази обстановка. Животните би трябвало да бъдат загробвани на място и да се употребяват съвременни уреди като инсинераторите ", добави още някогашният аграрни министър. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР