Хората не са единствените, които могат да се поболеят от

...
Хората не са единствените, които могат да се поболеят от
Коментари Харесай

Рибите също страдат от любовна мъка

Хората не са единствените, които могат да се поболеят от обич. Женските риби от типа Amatitlania siquia от фамилията на цихлидите са дълги едвам няколко сантиметра, само че от време на време страдат от натежало сърце. Когато са разграничени от сътрудниците си, люспестите дами демонстрират признаци на скептицизъм, незаинтересованост и любовна тъга, заяви Франс прес, базирайки се на резултатите от проучване на експерти от университета на Бургундия.

Рибите от типа Amatitlania siquia, обитаващи основно Южна Америка, образуват трайни моногамни двойки. Партньорите дружно строят гнездото си и си оказват помощ в развъждането на потомството.

В първото по рода си проучване френските експерти са показали прочувствена обвързаност към колегата при друг от индивида тип.

За задачите му учените първо са приучили рибки да разграничават по цвета на капака и да отварят кутийки, които съдържат храна или са празни.

В последвали проби експертите са открили, че женските риби, които са разграничени от сътрудниците си, демонстрират признаци на скептицизъм, незаинтересованост и любовна тъга, и отделят повече време, с цел да изследват кутиите или въобще не им обръщат внимание.

Женските, които са оставени в компанията на своите избраници, са се справили по-бързо със дилемите - удостоверение за оптимистичен метод в наличието на колегата.

Специалистите имат огромно предпочитание да проучат какъв брой трае любовната тъга при рибите. Това обаче значи двойките да бъдат разграничени за дълго време, което поражда етични въпроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР