Хората не искат да си купуват нови телевизори, а да

Хората не искат да си купуват нови телевизори, а да ...

"Амазон" вече свързва "Алекса" с телевизора по два начина.Хората не искат да си купуват нови телевизори, а да актуализират старите." С тези думи служител на американския технологичен гигант "Амазон" в Мадрид обяснява пред журналисти едно от 20-те устройства на компанията, които вече се продават в над 20 държави - Fire TV Stick 4K.

Това е устройството, което се свързва с монитор, превръщайки го в смарт телевизор с достъп до филми, телевизионни програми и приложения като "Нетфликс", "Амазон прайм видео" и други, но и с връзка с гласовия асистент "Алекса".

Целта е "Алекса" да се окаже "право в дланта на потребителите", а те да могат да управляват чрез гласовия асистент, пише "Ел паис". Имат се предвид команди например за избор на сериал и епизод, превъртане, включване на устройството и други.

В Берлин преди технологичното изложение Ifa компанията представи и първия си телевизор, в който технологията на тези устройства е вградена и включва и гласово управление.

В партньорство с базираната в Германия "Грундиг" "Амазон" е разработила два варианта - един с микрофони за връзка с "Алекса" и още един без тях, за онези, които се опасяват от подслушване. И във версията с "Алекса" обаче микрофоните могат да бъдат заглушавани.

Източник: dnevnik.bg