Хората най-близо до Боян Петров в последните му дни, споделиха

...
Хората най-близо до Боян Петров в последните му дни, споделиха
Коментари Харесай

Снимащите филм за Боян Петров: Той остава жив като легенда

Хората най-близо до Боян Петров в последните му дни, споделиха пред NOVA страстите от избавителната акция и какво ще запомнят от огромния планинар. Става дума за режисьорката Поли Генчева и операторът Красимир Андонов, които приготвят филм за Боян Петров.

"За положително или за неприятно по този начин се случиха нещата. Аз не преставам като си отворя очите да виждам Боян и това което сме снимали, което ми е приказвал ", стартира Поли Генова, а Красимир Андонов добави: "Всичко, което се случи, беше като безспорен потрес. Ние тръгнахме за напълно друго нещо. В момента това, което има в главата ми, е единствени въпроси. "

"Като прекарване най-трудно бе, че всеки ден започваше с вяра, правехме старания, а към 4-5 денят завършваше с това, че нямаме тази крачка напред, която искахме да имаме ", споделя режисьорката.

"Боян е извънреден човек и това, което правеше, той знаеше по какъв начин да го направи. Покрай него човек постоянно усещаше убеденост, че този човек знае какво прави и знае до каква степен са рисковете. Може би по тази причина нещата, които се случиха, бяха доста непредвидени за мен. "

"Той постоянно знаеше къде е моментът, в който би трябвало да спре. Започнахме да го снимаме преди две години след злополуката в Кресненското дефиле. Веднага се съгласи да го снимаме. Може би е малко по-забавен, когато е в друга среда ", сподели Генчева. "Боян имаше доста мощно развити инстинкти и обръщаше внимание на знаците, само че в това време не искаше да се задълбава в тях. "

"Живееше на макс ", счита Андоновв. "Всяка една минута от неговото време бе разпределена, знаеше тъкмо какъв брой време да отдели за нещо, с което се занимава. И всяко едно нещо го правеше извънредно професионално. Той се снимаше самичък на високото, снимаше се като експерт. Във всяко нещо бе извънредно съсредоточен. Той се опитваше да живее на 100%. "

"Беше доста акуратен във всяко нещо, беше огромно експерт. "

А за избавителната акция, Генчев описа: "Дори в това Боян бе намесен, съумя да ни сплоти. Бюрокрациите на три страни трябваше да бъдат забъркани и съумяха да излетят тези значими хеликоптери. Също и присъединяване на повече от 100 китайски шерпи. Направихме чудеса, за жалост обаче резултатът бе подобен, че не го откриха. Може би такива като Боян не би трябвало да бъдат открити, би трябвало да седят живи като легенда. "

"Красиво е, пристрастеност е. Като отидеш там го усещаш. "

Откъс от кино лентата можете да видите във видеото!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР