Хората над 40 години и рисковите групи е добре да

...
Коментари Харесай

Проф. Костов: Хората над 40 да се ваксинират, за младите ползата е съмнителна |

Хората над 40 години и рисковите групи е добре да се имунизират против Covid-19. За младежите с устойчива имунна система изгодата от имунизацията е съмнителна. 

Това съобщи пулмологът проф. Коста Костов по БНР. Аз самият ще го направя, сподели още професорът и акцентира, че няма терзания от особени странични резултати.  

По думите му науката обаче е разрешила да бъде сложена в услуга на политиците и уплашеното общество. 

" Науката не е жребец за къси спринтове, а ездитен кон, който е приспособен за по-дълга езда. Трябва ѝ време, с цел да бъде безапелационна. Сега я принудиха да направи неща, които всекидневно не се случват, изясни проф. Костов и добави: В това отношение съм наскърбен и имам доста въпроси към имунизациите. 

С интерес той следил ваксина, която се създава от дребна биотехнологична компания в Канада и е основана на растение. Използва се генно инженерство - биотехнология извежда вирусен антиген от растение, изясни медикът. Той добави, че тази ваксина няма да стигне до нашата страна, а канадците ще бъдат имунизирани първо с нея. 

Надявам се в края на зимата или началото на пролетта вятърът да утихне и бурята да отмине последователно, с цел да посрещнем по-спокойно лято, сподели още проф. Костов..
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР