Хората на протеста вчера не бяха много. Има хора, които

...
Хората на протеста вчера не бяха много. Има хора, които
Коментари Харесай

Директор на Юлен: У нас хора са се заклели да пречат на всеки проект срещу пари

Хората на митинга през вчерашния ден не бяха доста. Има хора, които са се заклели да пречат на всеки един план, който се случва в България, против пари .

Това съобщи Иван Обрейков, маркетинг шеф на " Юлен " АД, в ефира на Нова телевизия по отношение на вчерашните митинги в София и още 10 града в страната в поддръжка на Национален парк " Пирин ".

Имам поради кръг от хора, на които се заплаща. Тези хора без пари няма да създадат нищо , стана ясно от думите на Обрейков. Според него някои употребяват митинга, с цел да започват предизборната си акция.

Целта на нашата компания е да вложим много пари единствено и единствено да облекчим хората, които идват в страната, да си почиват оправдано. Не мога да им обясня, че има едни хора, които стачкуват да не се строи втори въжен превоз в Банско.

Обрейков разясни, че от ски центъра на горе може да се строи единствено спортно-техническа инфраструктура.

В новото идейно трасе за лифта има към 35% поляни. Няма да има нови писти. Територията, която стопанисваме, ЮНЕСКО няма срещу да се строят спортни уреди в зоната, посочи маркетинг шефът на " Юлен ".

Той позволи, че към година и половина-две ще са нужни за построяването на лифта, в случай че няма обжалвания и сподели, че компанията сама ще строи лифта.

" Ние заварихме Банско неизградено. Реално " Юлен " е вложил 76 млн. лева за създаване на спортна инфраструктура. Концесионната такса на година, която " Юлен " заплаща, е към 400 000 лв. ", сподели Петър Петров, юрист на концесионера на ски зона Банско.

Петров акцентира, че от лифта нагоре е неразрешено да се построява каквато и да било жилищна и леглова база.​

Застроени са обаче едни големи елементи под яката на планината. Има 8 нови квартала в Банско. Там строителството се е правило Подробен устройствен план по Подробен устройствен план. Вие влизате в лабиринт от здания, в които няма прокарани улици. Общината в този момент се пробва да направи улична регулация, обясни юристът.

Той хвърли изясненост и към името Георгиус Георгиу, спряган за притежател на офшорки, които стоят зад ски оборудванията на Банско .

" Юлен " е българско юридическо лице, което заплаща налозите си в страната. По никакъв метод " Юлен " не крие и не икономисва налози.

Реално видяно, Георгиус Георгиу е номиналният шеф и благосъстоятелност . Всички български институции по закон знаят тази информация ", разясни още юристът на " Юлен ".

Междувременно в ефира на bTV Славейко Стайков от коалиция „ За да останат хора в България” дефинира вчерашния огромен митинг в София и ред други градове като „ политически” : „ Вчера беше демонстрирано в София, че хората, които излязоха, желаят локалните управляващи да нямат думата”. Той съобщи, че за 10 години концесия на „ Юлен” горите в Пирин са се нараснали с 20 000 дка.

По думите на Борислав Сандов от " Зелените " към този момент е нарушено наставление на Европейската комисия проектът за ръководство на парка да мине през екооценка. Според Сандов решението на Министерски съвет от 28 декември за Пирин единствено по себе си нарушава 2 закона и 2 евродирективи, а спомагателни нарушавания са позволени и при самото публично разискване, като това слага под съществено подозрение изказванията на властта, че няма да се допусне всеобща сеч и строителство в планината .

Още детайлности по тематиката прочетете ТУК.

Снимката е от митингите против построяването на втори въжен превоз в Банско.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР